RKAV VOLENDAM PAKT VOLLE BUIT BIJ DEM NA EMOTIONELE WEEK

RKAV VOLENDAM PAKT VOLLE BUIT BIJ DEM NA EMOTIONELE WEEK

BEVERWIJK - Na een emotionele week, nadat men afgelopen dinsdag tijdens de uitvaart afscheid nam van assistent-trainer Ramon Visser, die op 35-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker heeft RKAV Volendam een overtuigende zege behaald op RKVV DEM. De emoties leken een drijfveer voor de ploeg van trainer Berry Smit, want de gasten waren van quitte af aan de betere ploeg op Sportpark Adrichem: 1-4.



Binnen zes minuten nam RKAV Volendam een voorsprong via Jim Beers. DEM, dat zijn voorgaande drie duels verloor, kwam maar moeilijk aan voetballen toe, maar nadat eerst Kick de Goede een inzet van de lijn gehaald zag worden door Daan Steur, kwam men vlak voor rust toch op gelijke hoogte via Timo Wolters. Nog voor de pauze inging zorgde Roy Tol, na een fraaie combinatie met Beers, voor een hernieuwde Volendamse voorsprong.

Die tik kwam DEM niet meer te boven en RKAV Volendam had het duel onder controle, helemaal nadat Daan Sier na een uur spelen voor de 1-3 gezorgd. Het duel werd daarna definitief beslist door de tweede treffer van Tol: 1-4. RKAV Volendam blijft daardoor de koppositie delen met IJsselmeervogels alwaar DEM de komende weken alle zeilen moet bijzetten om de nacompetitie te ontlopen.