04 februari 2019

Zondag1 zet laagvlieger opzij en gaat voor goede afsluiting

Volendam heeft gisteren weer drie punten mogen bijschrijven. Zoals de 3-0 eindstand op het scorebord doet vermoeden, hadden de Volendammers een duidelijk overwicht tegen het laaggeklasseerde Egmondia. Het duurde echter lang voordat de ban werd gebroken, waardoor de wedstrijd onnodig lang spannend bleef.

 

Nick Water was met een dubbelslag verantwoordelijk voor de eerste twee Volendamse treffers. Ook hij zag dat zijn ploeg moeilijk door de stugge defensie van de bezoekers kwam. „Egmondia stond vrij aardig te verdedigen. In aanvallend opzicht brachten ze niet veel, maar achterin hielden ze het goed dicht. Al gaven wij ze daar ook zelf de mogelijkheden voor. Iedereen wilde bij ons de beslissende pass geven, waardoor we steeds te gehaast waren.’’

 

In de tweede helft ontstond er wat meer ruimte en die benutte de thuisploeg goed. Water: ,,Dit was helemaal het geval na de 1-0, aangezien de tegenstander toen ook moest komen. Dit waren in elk geval mijn eerste twee doelpunten van het seizoen. Dat is natuurlijk altijd lekker en ik hoop dat er nog wel wat bij gaan komen.”

 

Ban gebroken

Volendam kwam vliegend uit de startblokken en kreeg in het eerste kwartier al vier grote kansen om de score te openen. Zo liep Gerry Koning bijna een voorzet binnen, kon Jaap Molenaar twee knappe dribbels geen goed vervolg geven en was Water net te laat om een steekpass langs de keeper te tikken. Aan de overzijde schoot Egmondia van grote afstand op de lat en moest Ian Jonk redding brengen op een poging van Justin Recourt.

Ook na de onderbreking was de thuisploeg de bovenliggende partij. Met gemiste kansen voor Jim Kok, Kees Visscher en Jordy van der Horst bleef het doelpunt echter uit.

 

In de 65e minuut werd dan eindelijk de trekker overgehaald. Koning stuurde Water de diepte in, waarna de pijlsnelle aanvaller koelbloedig afrondde. Tien minuten later werd het op haast identieke wijze ook 2-0, met opnieuw Water die de trekker overhaalde. Visscher verzorgde dit keer de assist. In de laatste minuten ontdeed René Kras de wedstrijd vanaf de stip van alle spanning.

 

Boegbeeld

De Volendammers kenden de afgelopen week een enigszins roerige voorbereiding op het treffen met Egmondia. Trainer Berry Smit liet woensdag weten na dit seizoen op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. De oefenmeester is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Volendamse zondagselectie.

 

„Jammer”, reageert Water op de beslissing van zijn coach. „We hebben een hele leuke tijd met hem gehad, maar hij is gewoon toe aan wat nieuws. Ik gun hem in ieder geval het allerbeste, want hij is de laatste jaren een boegbeeld geweest voor de club. Het is nu aan ons om nog een paar keer te knallen, zodat we het seizoen op een goede manier kunnen afsluiten. Dat verdient Berry namelijk ook.”

 

Volendam: Jonk, Van der Horst, Bond, M. Koning, G. Koning, K. Visscher, J. Visscher, Kok (76. Steur), Tol (13. Kras), Molenaar (81. Beers), Water.

Egmondia: Broertjes, Tico Tervoort, Smit, Blaauboer, Van Amstel, Wijker (62. Jaspers), Min, Zwart (69. Blok), Stam, Recourt, Tay Tervoort (69. Groot).

 

Bron: Noordhollands Dagblad

 

terug   »