02 mei 2020

Update Corona - Voetbal

Goedendag allemaal,

We hebben inmiddels twee dagen “Corona-voetbal” achter de rug en de eerste ervaringen geëvalueerd. Onderstaand de bevindingen en enkele nadrukkelijke verzoeken:

Looproute:
We hebben besloten de ingang en uitgang te splitsen. Iedereen dient vanaf nu het complex te verlaten via de uitgang die tijdens de verbouwing in gebruik was, door de fietsenstalling.

Trainingsschema:
Er zijn enkele aanpassingen verwerkt in het trainingsschema. Check allemaal nog even of jouw team nog op dezelfde plaats staat. Zie ook het overzicht per team.

Ouders:
-       Zorg dat de veters GOED gestrikt zijn. Trainers kunnen lastig 1,5m afstand houden bij het strikken van veters van de jongste jeugd.

-       Zorg dat de kinderen weten in welk team/lichting ze zitten, zodat ze de instructies kunnen volgen. Ook wetenschap van de naam van de trainer is handig!


Spelers:
-       Niet te vroeg komen, dat voorkomt opstoppingen bij de poort

-       Handen desinfecteren bij de ingang


Trainers:
-       Trainingen moeten stoppen exact op het aangegeven tijdstip.

-       Er geldt een voorschrift (niet ons plan, hier dienen we ons gewoon aan te houden), van maximaal 2 trainers per team.

-       Houd 1,5m afstand niet alleen tot elkaar, maar ook tot de spelers.

-       Hesjes na de trainingen (laten) wassen. De aantallen waar dit over alle teams/lichtingen om gaan laten het helaas niet toe om dit vanuit de vereniging te faciliteren.

-       Niet meedoen met de spelvormen, ook niet keepen!


Ondanks de genoemde aandachtspunten zijn we zeer tevreden met de eerste ervaringen, gelukkig met de medewerking van een ieder en vult inmiddels het bestand met benodigde vrijwilligers zich ook behoorlijk (we hebben wel nog wat aanmeldingen nodig!!). Gezien de ervaringen deze week houden we voor volgende week wel ons hart vast m.b.t. de lichtingen van 13 tot 18 jaar inzake het hanteren van de 1,5m afstand tot elkaar, dat zal een hele uitdaging worden!

Groeten,
Het bestuur van de RKAV Volendam

 

terug   »