08 april 2019

Liever geen pinch-hitter

Een trap tegen de bal. Gevolgd door een oerkreet, een sprint naar de hoek en een schop tegen de hoekvlag. Met een schitterend genomen vrije trap bracht Vincent Snijder FC Purmerend in de slotminuut naast Volendam: 3-3.

 

Invaller Vincent Snijder bezorgt FC Purmerend een niet meer verwacht punt tegen Volendam

 

Het punt was niet meer verwacht. Sterker, was misschien niet eens verdiend. Nog geen tien minuten eerder keek Purmerend tegen een 1-3 achterstand aan en was een remise niet in beeld.

Eerst was daar de corner, die Snijder tegendraads in de bovenhoek kopte. En vervolgens die rake vrije trap. Recht voor het doel, over de muur ver in de hoek, buiten bereik van doelman Ian Jonk geplaatst.

 

Doemdenkerij

De ontlading was begrijpelijk. Gezien de uitzichtloze situatie in de wedstrijd. Zeventig minuten lang had hij op de bank gezien hoe Volendam de betere ploeg was. De sterkte start van de tegenstander, resulterend in een 0-2 voorsprong na een klein kwartier, zorgde voor doemdenkerij bij Purmerend. ,,Ik dacht dat het voor rust zo 4- of 5-0 zou worden’’, sprak Snijder na afloop.

 

Maar Volendam liet na de thuisploeg definitief omver te blazen. ,,We haalden Purmerend zelf uit de put’’, concludeerde trainer Berry Smit. ,,Als je kijkt naar de eerste fase van de wedstrijd: zó goed kunnen we voetballen. Bij de 2-1 zie je een gebrek aan concentratie en daar worden we uiteindelijk voor gestraft.’’

 

Lang leek Volendam er nog mee weg te komen. Diep in de tweede helft leek het duel te zijn beslist. Een actie van doelman Tolga Uysal op Jim Kok leverde Volendam een strafschop op die door Martin Tol werd benut. Met 1-3 leek de zege binnen handbereik.

Maar dat was buiten Snijder gerekend. ,,Ik heb het dit seizoen nog niet zo vaak laten zien’’, sprak de hoofdrolspeler. ,,Krijg ook niet veel veel speeltijd. Ik zit veel op de bank. Dan twintig minuten, dan weer zeventig. Zelden negentig. Maar ik hoop dat ik vandaag heb laten zien dat de trainer mij de volgende wedstrijd kan opstellen. Als pinch-hitter inbrengen, zoals vandaag? Dat liever niet, ik speel het liefst hele wedstrijden.’’

 

Smit kon er met zijn hoofd niet bij dat door zijn ploeg bij Purmerend twee punten verspeeld werden. ,,Als we een rol willen spelen om het kampioenschap, dan moeten we hier drie puntjes meepakken. Maar de 3-2 laten we toe en aan de 3-3 gaat een oliedomme overtreding vooraf. Er werden na afloop in de kleedkamer wel wat mensen op hun fouten gewezen. We gooien hier twee punten weg.’’

 

Purmerend: Uysal; Wilms, Van Rijn, Oudewortel (71. Visser), Trovato; Smit, Neuteboom, Huijbregts (67. Schep); Rato, Stevens, Wichhart (68. Snijder).

Volendam: Jonk; Beers (68. Steur), Bond, M. Koning, D. Koning; K. Visscher, Kras, J. Vissscher, Tol; Water, Molenaar (74. Kok).

 

Bron: Noordhollands Dagblad

 

terug   »