28 januari 2019

IJzersterke eerste helft Dames 1

IJZERSTERKE EERSTE HELFT VOLDOENDE VOOR DE DRIE PUNTEN

 

???? | Zondag 27 januari 2019 | 3e Klasse A
RKAV Volendam VR1 - ADO’20 VR1 (2-0)

 

Na de valse start van afgelopen zondag tegen West Frisia / Dindua, kwam vandaag ADO’20 op bezoek. Op 4 november nog zeer effectief door met 1-0 de punten in eigen huis te houden, maar ook dat is voetbal. Om niet de aansluiting te verliezen met JVC, moest er vandaag dus gewonnen worden en ja... die toch wel onterechte nederlaag in Heemskerk wilde het team van coach Jonk maar wat graag recht zetten.

 

Het was verder de enigste wedstrijd van dit weekend. Een wat voorbarige algehele afgelasting voor de B categorie gooide roet in het eten bij de start van de voorjaarscompetities. Alle jeugdteams hadden vrijaf, maar zou de bal toch nog gaan rollen dit weekend.

Het zou een heerlijke wedstrijd gaan worden met een ijzersterk Volendam dat met veel strijdlust veelvuldig de aanval op zocht. Al in de 13e minuut werd dat beloond met de 1-0 van Fay. Een snelle aanval via Lynn ging er aan vooraf. Met een strakke voorzet zocht ze Kathy op, maar werd de bal net te hard gespeeld, waardoor ze zelf geen doel poging kon ondernemen. Ze legde de bal prima terug op Fay die van 25 meter hard uithaalde en via onderkant lat keepster Joyce Meijer passeerde. Een schitterend doelpunt van een goed spelende Fay. Ook strooide ze met op maat gegeven dieptepasses, waarbij ze in de 18e minuut Lynn alleen voor de keepster zette, maar de bal net naast schoof.

 

Het gretige Volendam bleef goed druk zetten en gaf de tegenstander weinig tot geen tijd om ook zelf aan aanvallen toe te komen. Toch speelde ADO’20 een verdienstelijke wedstrijd en combineerde het bij vlagen zeer goed. In de buurt van onze zestien liepen de aanvallen steeds stuk door de goed spelende verdediging, waar Eline, Nancy, Janine, Céline en keepster Christy de deur dicht hielden. Aan de andere kant stond met name de centrale verdedigster een prima wedstrijd te spelen, maar had pech met een hard schot op doel die ze toucheerde met haar arm... penalty. Niemand minder dan Sharon benutte deze opgelegde kans door beheerst de bal in de hoek te schieten: 2-0.

 

Na rust een ander spelbeeld met veel overtredingen en irritaties over en weer wat de wedstrijd iets onvriendelijker maakte. Misschien dat hier en daar een geel kaartje ook wel op zijn plek was geweest, maar bleven ze op zak. En ondanks dat er dan zo af en toe aan de rem werd getrokken, zouden we niet tot nauwelijks in echte grote problemen komen, want nog steeds was ons zestienmetergebied het eindstation van de Heemskerkse aanvallen.

 

Halverwege de tweede helft leek Lynn dan toch de score uit te gaan breiden toen ze alleen op de keepster af rende, maar die met een prima redding de hoop op een goed resultaat in leven hield. Dat zou niet gaan gebeuren. De speldenprikken die uitgedeeld werden waren niet genoeg om ook op het scorebord te komen en sleepte we de overwinning tamelijk eenvoudig over de eindstreep.

 

Volgende week gaan we op bezoek bij de nummer drie: Always Forward, dat net als ADO’20 in de heenwedstrijd nog wist te winnen (1-2).

Opstelling: Eline, Nancy, Christy, Fay, Céline, Kelly, Kathy (46’ Stacey), Sharon (62’ Shelley), Nina, Janine (62’ Isa), Lynn (77’ Sanne)

 

✍???? Edwin Stuivenberg

 

terug   »