19 juni 2020

Het zit er op.

Het zit er op.
4 jaar Rkav Volendam zijn voorbij gevlogen.
Vanaf het allereerste gesprek dat ik met Jan Bami en Nico Binken ergens in januari 2016 had, tot aan de laatste training in juni 2020, welke we gisteravond hebben afgesloten met een voetbal spel circuit op het mooie, vernieuwde hoofdveld. 

Ik, en mijn gezin, heb(ben) een ontzettend leuke tijd gehad bij deze mooie en bijzondere vereniging. Terugkijkend, zie ik dat we samen bijzondere èn succesvolle gebeurtenissen hebben meegemaakt.
Het kampioenschap van het 1e elftal (2018), de Bekerwinst van het 2e elftal (o.l.v. Jack, Theo, Dorus, Joost en Sam), diverse periode titels, 3 fantastische trainingskampen (Sittard, Valencia en Barcelona), 2 spectaculaire na-competitie finales (in 2017 en 2019) en niet te vergeten het bijzondere Beker avontuur, met als hoogtepunten, de thuiswedstrijden tegen EVV en Vitesse.

Het 4e en laatste jaar was in meerdere opzichten bijzonder. Toen er in oktober 2019 bij mij lymfeklier kanker werd geconstateerd, stonden er veel mensen klaar om mij en de zaterdag selectie extra te ondersteunen. Zo keerden bijvoorbeeld René en Johan weer terug in de Technische Staf om de kar te trekken en duwen, zodat hij door kon blijven rollen. 
De vele steunbetuigingen vanuit club en dorp hebben mij goed gedaan, en dat is nog veel méér waard dan bijvoorbeeld een kampioenschap. Op 14 februari 2020 werd ik weer ‘fit’ verklaard, en blijf ik, volgens plan, voorlopig onder reguliere controle.

 

Daarna sloeg corona toe en hebben we het seizoen helaas niet af kunnen maken. Gelukkig hebben we met de spelersgroep de laatste weken nog lekker kunnen trainen om zo het seizoen op een voetbal-manier af te kunnen sluiten. Het plezier van de laatste weken en de grote opkomst doen een trainer dan extra goed: dat is waar je het voor doet, plezier beleven aan dit mooie spelletje.
In de afgelopen 4 jaar hebben we gepresteerd èn tegelijkertijd de selectie verjongd: veel spelers uit eigen jeugd kwamen de zaterdag selectie versterken, vanuit O19 en/of het 3e elftal, en hebben zich kunnen ontwikkelen. Die vernieuwde samenwerking bleek waardevol en zal ongetwijfeld worden voortgezet, hopelijk ook in combinatie met de plannen met buurman FC Volendam.
Om een ieder persoonlijk te bedanken is onmogelijk, en daarom probeer ik het als volgt.

 

Bestuur, Technische Staf, Begeleiding Staf, Medische Staf (ism Fysiotherapie Volendam), de 4 spelersgroepen, sponsoren, Jan & Alex, de ontvangst dames van ‘boven en beneden’, het kantine personeel, en de vele vrijwilligers bedankt voor de samenwerking, de steun en het vertrouwen.
Een extra woord van dank richt ik aan Jan en Nico.

 

Ruim 4 jaar lang heb ik met beide mannen haast dagelijks contact gehad over van alles en nog wat met betrekking tot de zaterdag selectie en de club. Het aantal uren dat deze 2 mannen, naast hun drukke banen en de familie zaken, vrijwillig, in de club hebben gestoken is ongelooflijk.
Onze samenwerking kenmerkte zich door de eigen meningen, open en constructief overleg, samen de sociaal maatschappelijke uitdagingen van dorp en selectie óók te ondersteunen, om uiteindelijk door dezelfde deur naar buiten te stappen om samen, hetzelfde, naar buiten uit te dragen.
Een bijzondere samenwerking binnen een bijzondere club in een bijzonder dorp.

 

Sportieve groet,
Sander Middelbeek

 

terug   »