11 maart 2019

’Gestolen punten’ lijstaanvoerder RKAV Volendam

’Gestolen punten’ lijstaanvoerder RKAV Volendam


HOOFDKLASSE A ZAT.

 

Koploper Volendam heeft een zwaarbevochten overwinning geboekt bij Jong FC Den Bosch. De ploeg van Sander Middelbeek speelde een matige wedstrijd, leek met één punt genoegen te moeten nemen, maar ging er in de 92e minuut toch met drie punten vandoor (1-2).

 

Niels Springer bezorgde zijn ploeg in de strijd om het kampioenschap drie heel belangrijke punten. Daardoor blijft het gat met concurrent Ter Leede vier punten. Middelbeek bekende dat het een ’gestolen’ overwinning was. „We hebben niet goed gespeeld en hadden het vooral in de eerste helft heel zwaar.”

 

Volendam kwam uiterst moeizaam uit de startblokken in het stadion van FC Den Bosch. De thuisploeg liet in Volendam al zien over een alleraardigste ploeg te beschikken en ook zaterdagavond werd Volendam het vuur aan de schenen gelegd. „We kregen moeilijk grip op Den Bosch en het hielp niet dat Wessel Stuyt al snel uitviel met een enkelblessure en Niels Springer voor de wedstrijd door zijn rug ging. Gelukkig kon hij starten”, aldus Middelbeek.

 

Na rust legde Volendam wat meer risico in het spel. Middelbeek zag hoe zijn ploeg meer doordekte en daardoor meer grip op de wedstrijd kreeg. Joey Tol schoot zijn ploeg uit een vrije trap naar 0-1. De thuisploeg kwam via een kopbal op gelijke hoogte. „Dat mag ons met de lengte die we hebben niet gebeuren”, baalde Middelbeek stevig.

 

De thuisploeg kreeg daarna grote kansen, maar Volendam toonde zich mentaal sterk. „Het was loodzwaar. Den Bosch traint zeven keer in de week en het is een groot veld.” Niels Springer zorgde voor de niet meer verwachte driepunter.

 

Bron: Noordhollands Dagblad

 

terug   »