03 december 2018

Bergen krijgt geen vat op Zondag1

Jaap Molenaar is en blijft onvoorspelbaar. Als hij zijn dag heeft is de aanvaller van Volendam nog steeds moeilijk af te stoppen. Gistermiddag had weer zo’n dag dat bijna alles lukte. Bergen legde de rode loper uit voor de snelle spits en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Molenaar vloerde Bergen met twee doelpunten en twee assists: 4-2. „Dit is een dik verdiende overwinning”, benadrukte trainer Berry Smit na afloop.

 

In de 77e minuut zat het sloopwerk van Molenaar erop. De aanvaller had al een gele kaart op zak en solliciteerde nadrukkelijk naar zijn tweede. Smit wisselde hem veiligheidshalve voor Jim Kok. „De ballen kwamen lekker aan”, kon Molenaar zijn glimlach nauwelijks onderdrukken. „Dit was een van onze beste wedstrijden. We hebben mede door een blessure van Martin Tol een paar mindere partijen gespeeld, maar vandaag ging het lekker.”

 

Al na vijftien seconden schatte Molenaar een dieptepass van Kees Beers op juiste waarde en tikte hij de bal vervolgens heel subtiel over Jorrit Stoop heen. Na ruim een kwartier ontsnapte Molenaar weer aan zijn bewakers en aanvoerder Jan Visscher schoot beheerst binnen. Op slag van rust werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Nu kwam de dieptepass van Marcel Koning en weer had de verdediging van Bergen er geen antwoord op: 3-0. „Dat was het breekpunt. Volgens onze grensrechter was het buitenspel, maar hij werd gecorrigeerd door de scheidsrechter. Ik vind het prima dat ze jonge scheidsrechters een kans geven, maar deze jongen (zeventien jaar red.) heeft niet het niveau”, vond Bergen-trainer Djordi Hopman.

 

Slordigheid

Dat viel wel mee. Het lag zeker niet aan scheidsrechter Juninck dat Bergen de wedstrijd verloor. De ploeg van Hopman moet het vooral bij zichzelf zoeken. Voor rust was Bergen vooral toeschouwer. De behendige Noah Robles onderscheidde zich een paar keer, maar verder was het slordigheid troef aan de kant van de bezoekers. Alleen een schot van Koen Wester - de uitstekende Ian Jonk redde fraai - en een inzet van Bart Oldenboom die van de lijn werd gehaald door Kees Visscher waren het vermelden waard. „We kwamen op het middenveld steeds een mannetje te kort. Het baltempo lag bij Volendam hoger”, concludeerde Hopman. De oud-SDOB-trainer zag dat de opgaande lijn van de laatste twee weken dus geen vervolg kreeg.

 

Direct na rust had invaller Dennis Visscher de wedstrijd nog wel een andere wending kunnen geven, maar hij schoot vanuit kansrijke positie naast. Nee, dan Molenaar: een korte kapbeweging, zijn tegenstander was gezien, en Gino Steur tikte simpel binnen: 4-0.

„In de rust heb ik ze verteld dat ze nog een moeilijke middag tegemoet zouden gaan als ze uit de discipline zouden spelen. En dat gebeurde op een bepaald moment. Sommigen gaan denken dat ze ’Brazilië’ zijn”, baalde Smit.

 

Bergen kwam na de 4-0 wel beter in de wedstrijd. Dennis Visscher schoot de 4-1 binnen, Bart Oldenboom miste ondertussen twee opgelegde mogelijkheden en in de blessuretijd kopte Robles fraai raak: 4-2.

 

Volendam: Jonk; Beers, Bond, Koning, Van der Horst; Kras, Tiebout, K. Visscher; J. Visscher (59. Kok), Molenaar (77. Bond), G. Steur (65. D. Steur)

Bergen: Stoop; Schouten, Zwart, Wester, Stroomer (46. Van der Mark); Bloetjes (46. D. Visscher), Oldenboom (84. Wokke), Vrasdonk; Robles, Vos, Oldenburg.

 

Noordhollands Dagblad

 

terug   »