23 april 2019

Alles nog mogelijk na zege

Joey Tol scoort zijn eerste van twee doelpunten tegen Spijkenisse.

FOTO WIM EGAS

 

Volendam herstelt zich na twee zeperds overtuigend tegen Spijkenisse

 

Volendam heeft zich knap hersteld van de twee zeperds tegen Nootdorp en ’s-Gravenzande. Tegen Spijkenisse liet de ploeg van trainer Sander Middelbeek niets aan het toeval over. Volendam overklaste de bezoekers en maakte met de 6-0 overwinning duidelijk dat in de komende wedstrijden in de strijd om het kampioenschap nog van alles mogelijk is.

 

Het verschil met koploper Ter Leede, dat geen problemen kende met DFS, blijft twee punten. Volendam kent na zaterdag wel een positief doelsaldo van plus dertien. ,,De afgelopen weken hebben we niet onze wil aan de tegenstander kunnen opleggen. Nu stond er weer een hecht team. Ik ben blij met deze prestatie”, loofde Middelbeek zijn ploeg.

 

De grote vraag was of de kansloze nederlagen tegen Nootdorp en ’s-Gravenzande tegen Spijkenisse een vervolg zouden krijgen. Vanaf de eerste minuut maakte de thuisclub duidelijk dat er ditmaal niets te halen viel. Lag het aan het kunstgras, aan het heerlijke weer? Feit is dat het elftal beleving en spelplezier uitstraalde. Hier stond geen aangeslagen ploeg. ,,Er waren van de week mensen die zeiden dat de zweep erover moest, maar dat werkt niet bij deze groep. De jongens weten heel goed dat het de afgelopen weken niet goed was”, aldus Middelbeek.

 

Spijkenisse werd vanaf de eerste tot de laatste minuut dol gedraaid. Met weer een hoofdrol voor Niels Springer, die met zijn drie treffers zijn totaal opvoerde tot zeventien en nu naast topscorer Harry Zwarthoed staat. Na vorig seizoen lonkt er wederom een taart voor de spits. Lachend: ,,Volgens mij sta ik nu met Harry op 34 punten.”

 

Waar velen in de afgelopen weken door de ondergrens zakten, bleef Springer redelijk overeind. Vorige week twee doelpunten en zaterdag dus drie. Bij de 1-0 was de aanname perfect, de afronding beheerst en doeltreffend. Bij de 2-0 direct na rust was hij er als de kippen bij om een fraaie voorzet van Joey Tol bij de eerste paal tegen de touwen te werken. En kort daarna kopte hij uit een moeilijke hoek een hoge voorzet van Zwarthoed binnen. ,,We konden de afgelopen weken op gras niet ons spelletje spelen. We sloegen steeds het middenveld over en dat kostte veel kracht. Op dit kunstgrasveld en met dit mooie weer konden we voortdurend de druk erop houden. We speelden met durf en lef. Het liep weer. Als we een beetje gas hadden geven, waren we boven de tien uitgekomen”, straalde Springer.

 

Wat het ambitieuze Spijkenisse op de mat legde, was overigens armetierig. De bezoekers presteerden het om in negentig minuten voetbal niet één geplaatst schot tussen de palen te krijgen. Alleen invaller Kees Tol lukte het om een schot richting doel te lossen, maar de bal ging net over. Volendam swingde, Spijkenisse zag vooral sterretjes.

 

Volendam: Binken, Schokker, Schilder, S. Veerman (75. Sonny Tol), Stuyt, Zwarthoed, E. Veerman (67. Tuyp), Plat (70. Jaap Tol), Joey Tol, Springer, Sout.

Spijkenisse: Termijn, Hamdani, Groos, Kartosonto, Rijsdijk, Bourgonje (80. Gosepa), Jardim, El Fazazi (51. Kees Tol), Schenk, Goncalves, Van der Pluijm (73. Franzoso).

 

Bron: Noordhollands Dagblad

 

terug   »