Onderlinge competities


Binnen de RKAV Volendam spelen de breedteams van de E- en F-Pupillen in een 4-tal onderlinge competities. Binnen deze competities worden de onderstaande specifieke c.q. generieke regels gehanteerd en stellen de hoofdsponsoren jaarlijks een een groot aantal prijzen ter beschikking waarmee de prestaties van de voetballers beloond:

 

 Specifieke regels

 Competitie Eerste Divisie Eredivisie Europa League Champions League

 Leeftijd

1e jaars F 2e jaars F 1e jaars E 2e jaars E

 Speeldag

Zondag Zondag Zondag Zondag

 Veld

1/2 veld 1/2 veld 1/2 veld

16m tot 16m

Heel veld (na ws.)

 Spelers

8-8 8-8 8-8

9-9

11-11 (na ws.)

 Bal

Derby Star rood Derby Star rood Derby Star blauw Derby Star blauw

 Doelen

5 x 2m. 5 x 2m. 5 x 2m.

6 x 2m.

7,32 x 2,44m.

 Duur

2 x 20min. 2 x 20min. 2 x 25min. 2 x 25min.

 

 

 Generieke regels

 Penalties

Iedere speler neemt na afloop van de wedstrijd ‘n penalty op doel.

 Wedstrijden

De wedstrijden worden gespeeld met een gelijk aantal spelers per ploeg. De wedstrijden dienen op tijd te beginnen, als ze later beginnen dan duren deze dus korter. Tenslotte speelt de thuisspelende ploeg (eerstgenoemde ploeg) met de hesjes.

 Aanwezigheid

Alle spelers dienen 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Afmelden voor een wedstrijd altijd vooraf bij de leider, zodat hij eventueel voor vervanging kan zorgen.

 Vervanger

De leider moet voor voldoende spelers zorgen, omdat er wordt gespeeld met een gelijk aantal spelers per ploeg. Bij afwezigheid van een speler s.v.p. een vervanger vragen uit een andere ploeg. Indien er een vervangende speler wordt aangewezen moet dit in overleg met de leider van de tegenstander. Dit mag overigens alleen een speler zijn uit dezelfde league, anders wordt de uitslag ongeldig verklaard. 

 Scheidsrechter

Een van de ouders fungeert als scheidsrechter bij de wedstrijd.

 Afgelasting

Afgelaste trainingen en wedstrijden staan op de RKAV website bij afgelastingen.

 Vakantie

Tijdens schoolvakanties zijn er geen trainingen en zijn er in het eerste weekeinde geen wedstrijden. In het laatste weekeinde van de vakantie zijn er mogelijk wel wedstrijden gepland.

 Gedrag

Hou het netjes, ook vloeken, schelden en pesten horen niet thuis op het voetbalveld.

 Formulier

Tijdens de wedstrijd vult de leider een wedstrijdformulier in. Hierbij kiest de leider een speler die extra zijn best doet. Dit is dus niet altijd de beste speler, maar elke speler die lekker gemotiveerd loopt te voetballen. Tevens vult de leider op het wedstrijdformulier in of de speler zijn penalty heeft gescoord voor de rakker-competitie, en bij de keeper het aantal gestopte penalty’s voor de redder-competitie.

 Geschillen

Mochten er geschillen zijn, raadpleeg dan de aanwezige coördinator.

 Verslag

Een wedstrijdverslag (ca. 150 woorden) kan via e-mail verzonden worden naar het coördinatieteam voor plaatsing op de website en NIVO (voor zondagavond 19.00 uur).

 

 Prijzenkast

 

 

De volgende prijzen worden verdeeld:


Competitiewinnaars
De teams strijden om de prachtige “competitie trofee“. Alle spelers van de winnende teams in hun competitie ontvangen een trofee.

 

De Topper
Elke wedstrijd kiest de leider een speler die de meeste inzet heeft getoond (dus niet automatisch de beste speler, of de speler die de meeste doelpunten heeft gemaakt). Voor de winterstop en voor de zomerstop zullen een aantal toppers het complete RKAV Volendam pakje ontvangen.


De Rakker en Redder
De beste rakkers in de competitie van het jaar (diegene die de meeste penalties hebben gescoord) krijgen een beker en een prijs.

1e prijs: FC Volendam pakje met bijbehorende voetbalkousen
2e prijs: FC Volendam voetbalschoenen en scheenbeschermers
3e prijs: Voetbaltas en een bal


Voor de beste keepers (redders) in de competitie van het jaar, is er ook een beker en een prijs. Dit zijn de keepers die de meeste penalties hebben gestopt.

1e prijs: Compleet keeperspak, shirt en broek met voetbalkousen
2e prijs: FC Volendam voetbalschoenen en scheenbeschermers
3e prijs: Voetbal tas en keepershandschoenen

De coach v/h jaar
De spelers kiezen in hun ogen de beste leider(s) van het afgelopen seizoen, die daarvoor een leuke prijs ontvangt.