29 oktober 2018

Zondag1 ’slappe hap’

Na de 2-0 nederlaag tegen De Kennemers hoefde Dick de Boer niet lang na te denken over hoe hij dacht over de verrichtingen van Volendam.

 

,,Het was slappe hap”, was het eerlijke commentaar van De Boer, die op de bank de honneurs waarnam voor Berry Smit, die gisteren terugkeerde van vakantie. ,,Alleen in het eerste kwartier van de tweede helft hebben wij even een kans gehad op de gelijkmaker. Maar nadat De Kennemers op 2-0 was gekomen, was het gebeurd.”

 

De wijze waarop de bezoekers door de thuisclub werden afgetroefd, zal De Boer pijn aan de ogen hebben gedaan. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Mand bleek dat er maar één elftal op het veld stond dat was gekomen om de drie punten te pakken. De Kennemers dicteerde het spel, liet de bal goed rondgaan, vond elke keer de vrije man en drong Volendam steeds verder op eigen helft terug. Bij balverlies werd de tegenstander opgejaagd en werd voorkomen dat de bezoekers hun geliefde combinatievoetbal konden spelen. Het enige dat wel goed was verzorgd bij Volendam was de laatste linie, die tot vijf minuten voor de rust geen kans weggaf. Toen echter liet Matthijs Bond zich de bal ontfutselen door Glenn Botman. Deze strandde op doelman Ian Jonk, maar omdat die de bal losliet kon Botman de bal in het doel schuiven.

 

Even leek de donderspeech van De Boer invloed op de spelers te hebben gehad. René Kras dook alleen voor doelman Dave Davidson op, maar kon het net niet vinden. Aan de andere kant lukte Hairiks Jansen het wel en het was aan de laconieke houding van de thuisploeg te danken dat het slechts 2-0 bleef.

 

Bron: Noordhollands Dagblad

 

terug   »