18 maart 2019

Zondag 1 temt koploper

Jaap Molenaar probeert langs de defensie van Kennemers te glippen.

 

Sterke eerste helft met ’props’ voor de aanval vormt basis van overwinning op Kennemers

 

Het was voor Volendam gisteren afhaken of bijblijven. Om zicht te houden op de bovenste plaatsen moest de ploeg van trainer Berry Smit in eigen huis afrekenen met koploper Kennemers. Een sterke eerste helft bleek genoeg om dit voor elkaar te krijgen. De Volendammers scoorden zelf twee keer en hielden de tegenstander uit Beverwijk in het restant voldoende in bedwang: 2-1.

 

„Dit was een echte ’zespuntenwedstrijd’ voor ons”, wist Matthijs Bond. „Er zat een bepaalde lading aan en dan is het extra lekker om deze te winnen.” De Volendamse verdediger zag zijn ploeg al binnen twee minuten de leiding nemen. Nick Water ontfutselde de bal van Kenneth Hulshof en kreeg zo de vrije doortocht om de 1-0 te maken.

 

De bezoekers begonnen na ruim een halfuur wat aan te dringen en kregen een grote kans op de gelijkmaker. Hairiks Jansen dook op voor het Volendamse doel en gaf Burak Aktas een haast niet te missen kans. Frank Mooijer hinderde de buitenspeler echter net genoeg, waarna Bond de bal van de lijn kon halen.

 

Afmaken

Vijf minuten later was het aan de overzijde wel weer raak toen Water werd gevonden met een fantastische steekpass van Jan Visscher: 2-0. „Props voor onze voorhoede’’, was Bond lovend. „Zij krijgen twee kansen en maken ze gelijk af. Als we eerst op achterstand waren gekomen, zou het een heel andere en veel lastigere wedstrijd zijn geworden.”

Kennemers, dat in de vorige ontmoeting met 2-0 van Volendam won, gooide in de tweede helft alles in de strijd om nog wat van de wedstrijd te maken.

 

Schaakspel

De Volendamse defensie was echter vlijmscherp en liet de bezoekers geen duimbreed toe. Toch kwamen de Beverwijkers in de 76e minuut met de aansluitingstreffer via het hoofd van Jansen. In de slotfase legden beide trainers alle kaarten op tafel in een tactisch spel. Kennemers drukte onder meer met vier aanvallers steeds verder naar voren, terwijl Volendam met vijf verdedigers de boel op slot probeerde te houden. En met succes, want de koploper werd geklopt.

 

„We waren in de eerste helft de baas op het veld”, analyseerde Smit. „Door de vroege 1-0 zaten we in een zetel en dat bouwden we uit met een goede tweede goal. Na rust werd het meer een wedstrijd van vechtvoetbal. Wij oogden een beetje angstig en kwamen minder aan voetballen toe doordat Kennemers de druk opvoerde. De slotfase werd een echt schaakspel waarin wij stand wisten te houden.”

 

Volendam: Jonk; Mooijer, Van der Horst (75. M. Koning) , Bond, G. Koning; K, Visscher, Kras, Tol (84. Beers), J. Visscher; Water, Molenaar (63. Steur).

Kennemers: Davidson; Koops, Schavemaker, Williams, Huishof; Mulder (88. Stenvers), De Graaff, Botman (68. Rugamana); Purse, Jansen, Aktas (81. Scholten).

 

Bron: Noordhollands Dagblad

 

terug   »