18 februari 2019

Zondag 1 slaat met zege dubbele slag

DERDE KLASSE A

Volendam heeft in de strijd om het kampioenschap uitstekende zaken gedaan. Zelf legde het elftal van trainer Berry Smit concurrent Vitesse’22 met 4-1 over de knie en het zag koploper De Kennemers verliezen in en tegen Limmen.

 

Volendam

Vitesse’22 4-1

 

11. Steur 1-0, 58. Molenaar 2-0, 65. Molenaar 3-0, 81. Water 4-0, 82. Kaandorp 4-1.

 

Het was de zesde zege op rij voor de oranjehemden. ,,De jongens krijgen er steeds meer zin in. We winnen de wedstrijd op basis van slimheid en omdat we ons niet bemoeien met dingen die we toch niet in de hand hebben”, verklaarde Smit.

 

De zege was geflatteerd, want Vitesse’22 was zeker niet het mindere team. Maar het kreeg een lesje in effectiviteit. Volendam was in de omschakeling dodelijk en heeft met Jaap Molenaar een extra wapen in huis. De rappe aanvaller speelde niet zijn beste wedstrijd, maar had met twee doelpunten toch weer een belangrijk aandeel in de overwinning. ,,Dit is lekker. In de eerste helft gaven we weinig weg. De zege is verdiend. We waren scherper”, vond Molenaar, die net als Berry Smit aan zijn afscheidsronde is begonnen. ,,Ik stop definitief. Ik zit zaterdag vaak met werk en dan wil ik zondag vrij zijn voor andere dingen. Ik denk dat er nog wel acht man stoppen. Maar we willen kampioen worden”, voegde Molenaar er nog wel aan toe.

 

Voor de rust waren er niet of nauwelijks kansen. Gino Steur was verantwoordelijk voor het hoogtepunt in de eerste helft. Met een zondagsschot verraste hij Michel van Kampen: 1-0. Na rust regende het kansen. De Castricummers verzuimden direct na rust de spanning terug te brengen en lieten twee uitstekende kansen onbenut. Dat kwam de bezoekers duur te staan. Frank Mooyer leverde een fraaie assist af op Jaap Molenaar, die de bal tot zijn eigen verrassing koppend langs Van Kampen werkte: 2-0. Molenaar mocht even later weer de trekker overhalen, na een schitterende aanval over Gino Steur en invaller Nick Water. Die laatste verzilverde tien minuten voor tijd een fraaie assist van Matthew Kwakman.

 

Jort Kaandorp redde de eer voor Vitesse’22, dat machteloos was. ,,We hebben een ploeg van ideale schoonzonen. Ik mis een gifkikker”, baalde trainer Thijs Sluijter.

 

Volendam: Jonk, Van der Horst (76. Kwakman), Bond, M. Koning, Beers, Mooyer (59. Water), Visscher, Kok, Steur (70. Bond), Molenaar, G. Koning.

Vitesse’22: Van Kampen, Frankfort, Beentjes (61. Van der Ven), Laan, Balm, Bakker, Poel, Kaandorp, De Waard, Veldt (75. Ten Broek), Stam.

 

Bron: Noordhollands Dagblad

 

terug   »