18 februari 2019

Zaterdag1 na winst stevig aan kop

Grote teleurstelling bij de Ter Leede-defensie nadat Eric Veerman de 2-1 heeft gescoord.

FOTO ERIK RIETMAN

Ploeg van Sander Middelbeek na winst op concurrent Ter Leede weer stevig aan kop

Volendam

Ter Leede 2-1

 

11. Van Otterlo 0-1, 34. Joey Tol 1-1, 48. Veerman 2-1.

 

Hans Beemster

HOOFDKLASSE A ZAT. Vijf wedstrijden lang was Volendam aan het kwakkelen en zag het naaste concurrent Ter Leede terugkomen tot op één punt. En uitgerekend in die fase kwam Ter Leede - de ploeg in vorm - op bezoek. Zaterdag gaf de ploeg van trainer Sander Middelbeek met de 2-1 overwinning een duidelijk signaal af. Met de mentaliteit en het spel zit het nog steeds wel goed.

 

De koploper speelde een uitstekende wedstrijd en herstelde de pikorde. ,,We hebben verdiend gewonnen. Dit was de overwinning waar we naar op zoek waren. Ik heb genoten van mijn ploeg. Ter Leede kwam hier om iets te winnen, maar wij hebben een goede slag geslagen. Nog niet de beslissende, maar we zijn de goede weg weer ingeslagen”, aldus Middelbeek.

 

Het duel tegen Ter Leede moest de ommekeer inluiden. De weg naar boven moest worden ingeslagen, de neerwaartse spiraal moest worden doorbroken. Ook al was het spel in de afgelopen vijf wedstrijden lang niet zo slecht als de resultaten deden vermoeden. Maar het stevige puntenverlies had wel een bres geslagen in het zelfvertrouwen van de ploeg. Volendam startte agressief, maar keek al rap tegen een achterstand aan. Een beginnersfout van debutant Stef Schokker - de rechtsback speelde vervolgens een prima wedstrijd - leidde tot een vrije trap. De uitblinkende Ian van Otterlo schoot de bal kansloos langs Sander Binken: 0-1. ,,Ik ben geen moment in paniek geweest. We zaten goed in de wedstrijd”, relativeerde Middelbeek de achterstand.

 

Volendam en Ter Leede maakten er een heerlijke wedstrijd van. Stefan Plat dacht de 1-1 gemaakt te hebben, nadat Michael Bekkers het schot van Joey Tol maar half kon keren. De doeltreffende rebound vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Keijl. Niels Springer had pech dat zijn schot fraai werd gekeerd door dezelfde Bekkers.

 

Volendam drukte, Ter Leede loerde op venijnige uitbraken. Met snelle spelers als Van Otterlo, Robert Steemers en Brayan Caicedo Mosquera heeft het daar ook de kwaliteit voor. Steemers verzuimde zijn ploeg op 0-2 te zetten, nadat hij alleen op Sander Binken afliep. In plaats van 0-2 werd het 1-1. Wie anders dan Joey Tol bracht uitkomst. De jarige spelmaker werd te veel ruimte gegund door Mike Boelee. Tol gooide het bekende recept eruit: naar binnen trekken, kappen, draaien en het schot was uiterst precies: 1-1.

 

Volendam zette direct na rust de Sassenheimers onder druk. Joey Tol en Harry Zwarthoed waren al dreigend geweest, voordat de uitblinkende Eric Veerman de bal uit een corner van Joey Tol kon binnentikken. ,,Toen ik hem raakte, dacht ik niet dat hij het doel zou ingaan. Maar je moet ook eens geluk hebben. Na die 0-1 dacht ik: daar gaan we weer. Als de 0-2 was gevallen, was het lastig geworden.”

 

Nick Tol, Harry Zwarthoed en Eric Veerman waren nog dichtbij een doelpunt, maar Bekkers redde fraai. In de slotfase was het af en toe billenknijpen voor het Volendamse doel. De bal werd nog een keer weggewerkt van de lijn, maar de punten bleven in Volendam.

 

Volendam: Binken, Schokker, H. Schilder, Veerrman, Stuijt, N. Tol, J. Tol (87. I. Tol), Zwarthoed, Tuijp (77. J. Tol), Springer, Plat.

Ter Leede: Bekkers, Boelee, Van der Lans, Robertson (17. Mouchih), Wajer (65. Gillisesen), Van Otterlo, Bok, Zwetsloot, Zandbergen, Caicedo Mosquera (77. Van der Does), Steemers.

 

Bron: Noordhollands Dagblad

 

terug   »