01 oktober 2018

Zaterdag1 moet diep gaan om Jodan Boys te verslaan

Na het bekerduel tegen Vitesse regende het complimenten aan het adres van de zaterdagamateurs van Volendam, maar drie dagen later moest er gewoon weer gepresteerd worden tegen Jodan Boys. De ploeg van Sander Middelbeek speelde in Gouda zeker niet zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar trok uiteindelijk wel aan het langste eind: 1-2.

 

„Het was een taaie wedstrijd, maar we hebben gevochten tot het einde”, loofde Middelbeek zijn ploeg, die ten opzichte van de laatste weken in een gewijzigde opstelling aan de start verscheen.

 

Jeffrey Veerman kreeg rust en Nick Tuijp was geblesseerd. Nick ’Pier’ Tol stond na een blessure voor het eerst in de basis en Joey Tol mocht ook weer van start gaan. Uitgerekend die laatste speelde zaterdag een beslissende rol. De vormgever stond met een slim genomen vrije trap aan de basis van de 0-1 voorsprong. Stefan Plat maakte het karwei voor rust resoluut af. De eerste helft was van beide kanten vrij matig. De 0-1 voorsprong bij rust was wel verdiend.

 

Na de pauze werd Volendam teruggedrongen door een opportunistisch spelend Jodan Boys. Het tempo ging omhoog en de lange bal leidde herhaaldelijk tot hachelijke momenten voor het doel van Sander Binken. „Zij hadden meer lengte en daar hadden we problemen mee”, zag Middelbeek. Net op het moment dat de Oosthuizenaar drie invallers wilde brengen, sloeg de thuisploeg via een rake kopbal toe: 1-1. Nog geen minuut later repareerde Volendam de schade al weer. Uit een afgeslagen aanval scoorde Joey Tol op fraaie wijze de 1-2.

 

Die treffer bleek uiteindelijk voldoende voor drie punten en het behoud van de koppositie. Komend weekend komt Feijenoord naar Volendam.

 

terug   »