29 oktober 2018

Zaterdag1 kan de periodetitel al ruiken


Koploper Zaterdag1 boekte zaterdag een moeizame 2-3 overwinning op Smitshoek, maar zag de concurrentie falen. Spijkenisse en ’s-Gravenzande verloren hun wedstrijden en zagen hun achterstand oplopen naar respectievelijk drie en vijf punten.

 

,,Alles wat je kunt pakken, moet je pakken. Zeker in deze fase van de competitie. We liggen lekker op koers en hebben een tik uitgedeeld”, kon trainer Sander Middelbeek zijn geluk na afloop niet op. Komende zaterdag kan thuis tegen Jong FC Den Bosch een feestje gevierd worden. Bij winst is de eerste periodetitel een feit.

 

Volendam kwam tegen Smitshoek slap uit de startblokken. Al na zes minuten keek het tegen een 1-0 achterstand aan. De gasten herstelden het evenwicht snel. Harry Zwarthoed zag zijn inzet maar half gekeerd door de Barendrechtse doelman, waarna Niels Springer de rebound alert afrondde: 1-1.

 

Volendam dicteerde voor rust, maar moest beducht blijven voor de counters van de thuisploeg. ,,Smitshoek is typisch een ploeg die afwacht, reageert en vanuit de counter probeert toe te slaan”, aldus Middelbeek. De trainer zag zijn eigen elftal prima spelen. De 1-3 voorsprong bij rust was dan ook logisch. Eerst onderschepte Joey Tol een bal, waarna hij Harry Zwarthoed wegstuurde. De topscorer weet met dit soort mogelijkheden wel raad en rondde knap af. Vlak voor rust schoot Stefan Plat raak, waarna Springer vergat de wedstrijd op slot te gooien. De spits liep alleen op het Barendrechtse doel af, maar faalde in de afronding.

 

Na de pauze moest Volendam terug. ,,We hinkten op twee gedachten en voetbalden niet meer”, zag Middelbeek als belangrijkste oorzaak van het mindere spel. Volendam werd bij de 2-3 verrast in de counter en dat zat de Oosthuizenaar niet lekker. ,,We verdedigden niet kordaat bij die actie.”

 

Toch kwam Volendam geen moment in de problemen. Joey Tol, Zwarthoed en Roy Haars verzuimden hun ploeg in de slotfase naar een grotere voorsprong te schieten.

 

Bron: Noordhollands Dagblad

 

terug   »