26 november 2018

Zaterdag slaat een flink gat

Zaterdag lijkt nu al een beslissend gaatje te hebben geslagen. Zelf won de formatie van trainer Sander Middelbeek de moeilijke uitwedstrijd bij DFS in Opheusden met 1-3, terwijl de achtervolgers punten lieten liggen.

 

Grootste concurrent ’s-Gravenzande zag het gat door een nederlaag zelfs oplopen naar zes punten. Het verschil met de overige ploegen bedraagt zelfs al tien punten of meer. Middelbeek probeert de euforie in te dammen en blijft het van week tot week bekijken. „Deze voorsprong zegt mij niets. Het is mooi, maar er moeten nog achttien wedstrijden gespeeld worden. We moeten genieten van het plezier”, vindt de Oosthuizenaar.

 

Middelbeek is trots op zijn elftal. Het duel met DFS was volgens hem een mooi gevecht tegen een gerenommeerde ploeg. „Onze teamspirit was sterker. Dat zie je ook na afloop in de kantine bij DFS en in de bus terug naar huis. Er is onderling veel plezier. Dat maakt ons sterker.”

 

Die mentale kracht en verbondenheid zie je terug in het elftal als er weer een paar jongens afwezig zijn. Het gemis van Nick ’Pier’ Tol, Stan Veerman, Jeffrey Veerman en Stefan Plat werd zaterdag weer moeiteloos opgevangen. Zo mocht Patrick Bond weer eens vanaf het begin starten. „Hij heeft keihard gewerkt”, loofde Middelbeek de aanvaller.

 

Volendam zag de thuisploeg voor rust een paar grote kansen missen. Aan de andere kant verschalkte Niels Springer de goalie van DFS wel met een fraaie stift.

 

DFS probeerde het na rust wel, maar Volendam was in de omschakeling levensgevaarlijk. Harry Zwarthoed was eveneens met een stiftbal succesvol: 0-2. De thuisploeg scoorde tegen, gooide alles op de aanval en dat strafte Springer, na een mooie combinatie tussen Roy Haars en Zwarthoed, koelbloedig af: 1-3.

 

Bron: Noordhollands Dagblad

 

terug   »