08 april 2019

Zaterdag 1 vraagt en krijgt problemen

De kunst van het weten waar een wedstrijd om vraagt, speelde in Nootdorp een grote rol bij de zaterdagploeg van Volendam. De oranjehemden legden het op bezoek bij de gelijknamige laagvlieger in de hoofdklasse af op werklust en verloren daardoor met 3-1.

,,Het was voor ons een zure middag’’, concludeerde trainer Sander Middelbeek. ,,Bij ons was het een kwestie van wie problemen vraagt, wie problemen krijgt. We wisten vooraf dat Nootdorp een hardwerkende ploeg is en dat we op een slecht veld speelden. Als je dan niet bereid bent om evenveel werklust te tonen, krijg je in de openingsfase drie kansen en een doelpunt tegen.’’

 

Ryan Lugtigheid deed de Volendammers al na zes minuten pijn. Een antwoord liet echter niet lang op zich wachten. Joey Tol raakte uit een vrije trap de paal, waarna Harry Zwarthoed attent was bij de rebound: 1-1.

Na een halfuur kreeg Volendam opnieuw een tegenslag te verwerken. Op het middenveld ging er een duel verloren, waarna de bezoekers een overtreding maakten. Rob Rutten schoot de daaropvolgende vrije trap van ruim vijfentwintig meter langs doelman Sander Binken.

 

Omschakeling

Volendam ging hierna op zoek naar de gelijkmaker en verzuimde het meermaals om kansen te verzilveren. Aan de overzijde was het halverwege de tweede helft echter wel raak in de omschakeling via Maurice Kerkhof: 3-1.

,,Daarna kregen wij nog een aantal kansen om weer in de wedstrijd te komen”, herinnerde Middelbeek zich. ,,Alleen schoten we die bal er maar niet in. Zelfs een kans waarbij we met drie spelers alleen op de keeper af gingen, leverde niets op. Dan voel je al aan dat dit een vervelende middag gaat worden. Na een paar goede weken zat het er dit keer helaas niet in voor ons.’’

 

De Volendammers gaan nog altijd aan kop in de hoofdklasse. Door het puntenverlies tegen Nootdorp is concurrent Ter Leede wel tot op één punt genaderd. De ploeg uit het Zuid-Hollandse Sassenheim won zaterdag zelf met 0-1 van Capelle.

 

Bron: Noordhollands Dagblad

 

terug   »