03 december 2018

Zaterdag 1 dendert door

Volendammer Joey Tol zet Yassire Hamdani van Spijkenisse op het verkeerde been.

 

Voorsprong op ’naaste belager’ ’s-Gravenzande bedraagt al negen punten

Op de ’TGV’ Volendam staat dit seizoen geen maat. Ook de vooraf als lastig omschreven wedstrijd in en tegen Spijkenisse werd zaterdag met 1-3 gewonnen.

Trainer Sander Middelbeek weet dat zijn selectie met de komst van Maarten Woudenberg, Henny Schilder, Stefan Plat en Harry Zwarthoed een behoorlijke kwaliteitsinjectie heeft gekregen, maar de onbedreigde koppositie verrast zelfs de doorgaans zo voorzichtige Oosthuizenaar. „Dat wij begin december negen punten voorsprong op de nummer twee ’s-Gravenzande zouden hebben, had ik niet verwacht. Maar de weg is nog lang”, waakt hij voor al te veel euforie.

 

Kees ’Pier’ Tol

Spijkenisse, met Volendammer Kees ’Pier’ Tol in de gelederen, probeerde het wel, was voor rust een paar keer dreigend, maar kreeg geen vat op het hechte collectief van de oranjehemden. „Het was geen gemakkelijke overwinning, maar wel verdiend. Dit was een overwinning van een team op een bijeen gekochte ploeg ”, concludeerde Middelbeek.

 

Hij zag de thuisclub sterk uit de startblokken komen. Demi Gosepa had pech dat zijn fraaie uithaal op de kruising uiteenspatte. Spijkenisse drukte, maar een gedisciplineerd spelend Volendam gaf geen krimp. Een flinke tegenvaller was het snelle uitvallen van Woudenberg. De routinier kwam ongelukkig in aanraking met doelman Michael Termijn en moest met een schijnbaar ernstige knieblessure het veld verlaten.

 

Het uitvallen van Woudenberg - Jaap Tol verving hem - bracht Volendam niet van zijn stuk. Sterker, zes minuten later zorgde spelmaker Joey Tol al voor het hoogtepunt van de middag. Tol, in de vorm van zijn leven, kapte, draaide, kapte, kapte nog eens en schoot vervolgens schitterend binnen. „Een heel mooie goal van onze kleine tovenaar. Het waren vier, vijf weergaloze kapbewegingen”, aldus Middelbeek.

 

Spijkenisse probeerde wat terug te doen, maar echt veel uitgespeelde kansen waren er niet. Spits Kees Tol lag aan de ketting en als hij wel een keer de ruimte kreeg, was daar altijd nog de alerte doelman Sander Binken, die duidelijk aan volwassenheid en uitstraling heeft gewonnen.

 

Spijkenisse voerde direct na rust de druk weer op en kwam halfweg de tweede helft via een penalty op 1-1. De prima spelende Simon Tol - hij had voor het eerst een basisplaats en verving de geblesseerde Wessel Stuijt - haakte ongelukkig een aanvaller van Spijkenisse en Peter de Lange zei vanaf de stip ’dank je wel’. Spijkenisse voerde de druk nog wat verder op, waarna Middelbeek van tactiek wisselde. Met het inbrengen van Jeffrey Veerman voor Roy Haars en Stefan Plat voor Iwan Tol werd er overgeschakeld op 4-4-2 en dat betaalde zich uit.

 

Joey Tol schoot zijn ploeg naar 1-2, waarna Jeffrey Veerman een assist van keeper Binken op zijn juiste waarde schatte. De bal schoot door het natte veld over Termijn heen en de van een blessure herstelde Veerman kon simpel binnentikken: 1-3. Kees Tol was nog een keer gevaarlijk, maar de verdediging van Volendam, met een uitblinkende Henny Schilder, gaf geen krimp. Komende zaterdag ontvangt Volendam in eigen huis ’s-Gravenzande en kan het gapende gat nog groter worden gemaakt.

 

Bron: Noordhollands Dagblad

 

terug   »