02 september 2018

Zaterdag 1 begint met klinkende overwinning

De rentree van RKAV Volendam in de hoofdklasse is gevierd met een 0-3 overwinning bij het uit de 3e Divisie gedegradeerde Capelle.

 

Na vooraf alle tactische mogelijkheden goed te hebben doorgenomen begon de reis naar Capelle. De automatisering leek een rentree van Henny Schilder bij RKAV nog even te dwarsbomen, maar uiteindelijk konden we voltallig de wedstrijd aanvangen. Binnen 20 seconden leek Niels Springer de score al te openen, maar zijn inzet werd op het laatste moment geblokt.

 

Na 11 minuten kon het Volendamse kamp wel juichen. Vanaf rechts verstuurde Nick Tuyp een strakke voorzet. Deze was perfect voor de bij de 2e paal naar binnen komende Joey Tol. Die ramde de bal via de onderkant van de lat in de touwen 0-1. Na iets meer dan een half uur moest Cappele met 10 man verder. Een onbesuisde tackle van achteren op Nick Tuyp werd terecht bestraft met rood. Volendam zette meteen vol aan om hiervan te profiteren. Niels Springer stuitte op de uitstekende doelman van Capelle en in de rebound kwam Nick Tuyp net te kort. Daarna vuurde Harry Zwarthoed 2x in de hoek , maar ook hier wist de doelman tot tweemaal toe redding te brengen. Nick Tuyp schoot voor rust nog voorlangs , waarbij hij de geheel vrijstaande Niels Springer over het hoofd zag.

 

Aan de andere kant wist doelman Sander Binken na een slordigheid van Eric Veerman ook redding te brengen. Een terecht 0-1 stand met de rust. In de 51e minuut werd de score uitgebouwd. Met een “no look pass” van Joey Tol stuurde hij Nick Tuyp de hoek in. Wederom was Nick de aangever en dit keer vond hij op de 16 meter Harry Zwarthoed. Die nam de bal met zijn rechter ineens uit de lucht , waarna de bal gericht in de hoek verdween 0-2. Na een charge op de uitstekend spelende Wessel Stuyt moest die gewisseld worden en kwam Jaap Tol binnen de lijnen. De staf bracht even later Stan Veerman in voor Joey Tol (die geel op zak had) en Gerry Schilder (Turf) voor Sonny Tol.

 

Volendam speelde de man meer situatie bij vlagen perfect uit en de bal ging soepel rond. Een inzet van Stefan Plat werd uit de kruising geranseld en Sander Binken haalde ook een bal onder de lat vandaan. In de 89e minuut schrok iedereen zich wezenloos toen Gerry Schilder ineens besloot er op rechts vandoor te gaan. De tegenstander schrok hier zo van dat ze Gerry alle ruimte gaven. Gerry zag Maarten Woudenberg mee naar voren komen en gaf een puntgave assist. Maarten nam de bal heerlijk op zijn pantoffel , waarna de bal snoeihard in de hoek verdween 0-3 .

 

Een heerlijke start van Volendam in de hoofdklasse. Volgende week op zaterdag van kermis thuis tegen Xerxes moet de ploeg van Sander Middelbeek proberen de volgende driepunter over de streep te trekken.

 

terug   »