18 maart 2019

Weer lastige klip omzeild

De verdediging van Smitshoek had de handen vol aan Volendammer Nick Tol.

 

Volendam zet ondanks ’onmogelijk voetbal’ Smitshoek eenvoudig opzij

 

HOOFDKLASSE A ZAT.De tweestrijd tussen Volendam en Ter Leede gaat onverminderd door. Ter Leede won zijn wedstrijd maar nipt met 1-2 van hekkensluiter Xerxes, terwijl koploper Volendam weinig problemen kende met middenmoter Smitshoek: 2-0. Het verschil bedraagt met nog acht wedstrijden te spelen vier punten. ,,Dit is een prima overwinning. We hebben weer een lastige klip omzeild”, zag trainer Sander Middelbeek.

 

Hij is het type trainer dat het publiek graag vermaakt. Zaterdag viel er echter voor alles en iedereen in Volendam weinig te genieten. De storm maakte goed voetbal doodeenvoudig onmogelijk. In de ogen van de Oosthuizenaar had het na afloop dan ook weinig zin om er een analyse op los te laten. ,,Aan het spel zijn we niet toegekomen. We hebben alleen vier doelpunten te weinig gemaakt”, wilde hij kwijt.

 

Volendam kende een uitstekende start. Al na drie minuten zette aanvoerder Nick Tol – na een prima pass van Harry Zwarthoed - zijn ploeg met een schitterend schot op het goede spoor. Tol verzuimde de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien, toen hij vrij voor Mike van de Wijngaart strandde.

 

De fysiek sterke Barendrechters hadden in fases wel meer balbezit, maar tot grote kansen leidde het niet. De beste kans werd verijdeld door Henny Schilder en doelman Sander Binken, nadat Bart Deprez vrije doortocht was verleend. De tweede mogelijkheid voor de Zuid-Hollanders was voor de behendige Jurien Reineta, maar op het beslissende moment werd hem nog net de voet dwars gezet door de sterk spelende Jaap Tol.

 

Aan de andere kant had de thuisploeg - waar Eric Veerman vanwege een schorsing ontbrak - de wedstrijd voor rust al lang moeten beslissen. Harry Zwarthoed (lob over en schot naast) en Niels Springer (lob naast) lieten schitterende kansen onbenut en hielden de bezoekers daarmee in leven. Middelbeek benadrukte tijdens de wedstrijd voortdurend het vooruit willen voetballen en had daarbij vooral zijn spits Niels Springer in het vizier. ,,Niels is 1.95 meter en heeft zó veel kracht. Daar moet hij nog meer gebruik van maken. Hij kan het elke tegenstander moeilijk maken. Maar hij is wel weer beslissend. Vorige week maakte hij de beslissende goal en nu scoort hij de tweede.”

 

De tweede helft was lange tijd niet om aan te zien. De eerste kans ontstond pas in de 73e minuut, maar het was wel direct raak. Harry Zwarthoed behield het overzicht en Niels Springer rondde als een echte spits schitterend af. In de slotfase verzuimden Nick Tol (twee keer), Patrick Bond (twee keer) en Harry Zwarthoed de score verder op te voeren. Het enige vermeldenswaardige was verder nog dat de talentvolle Azzedine Sout zijn debuut in het eerste van Volendam maakte.

 

Volendam: Binken, Sonny Tol, Jaap Tol, H. Schilder, Stuyt, Nick Tol, Joey Tol (87. Sout), Zwarthoed, Tuyp, Springer, Plat (78. Bond).

Smitshoek: Van de Wijngaart, Braaf, Van der Kleij (76. Abdoel), Karreman, Nuytinck, Oomsen, Van den Biggelaar, Rekondie, Reinata, Van Vugt, Deprez.

 

Volendam

Smitshoek2-0

3. Nick Tol 1-0, 73. Springer 2-0.

 

Bron: Noordhollands Dagblad

 

terug   »