26 februari 2018

Verlies voor Zondag 1

Bron: Noordhollands Dagblad

 

Beemster is weer helemaal terug in de race om het kampioenschap van de derde klasse B. Het versloeg koploper Volendam dankzij twee goals van Frank Pieters met 2-0 en staat nu tweede, met nog maar twee punten achterstand op de Volendammers. Ook Westfriezen en Hercules Zaandam (die allebei verloren) en Grasshoppers en VVW (die beide wonnen) doen nog volop mee.

 

Vorig seizoen eindigde de ontmoeting na een sensationeel slot in een 5-4 overwinning voor de thuisclub, nadat Volendam minder dan tien minuten voor het einde nog met 2-3 leidde. Deze keer vielen er minder goals, maar desondanks was het duel het aanzien zeker waard. Jammer was alleen dat beide ploegen, vooral door de wintersport, nogal wat vaste krachten misten.

 

Opgevangen

In de praktijk bleek Beemster dat beter opgevangen te hebben dan de bezoekers. Zo stond aanvallende middenvelder Jurg Schouten bij absentie van Arno Helder centraal in de verdediging, waar hij met Sjors Goed een sterk koppel vormde dat de gevaarlijke Volendam-aanvaller Nick Water van Scoren afhield. Aan de andere kant had de Volendamse defensie het heel lastig tegen Pieters, die twee keer scoorde en er in de slotfase zelfs nog een paar meer had kunnen maken.

 

Het eerste half uur was voor Volendam. Dat was het meest aan de bal en het vaakst in de aanval. Een inzet van Robin Bont ging over de uitlopende doelman Pascal Fokkema heen maar ook over de lat, en toen Water op aangeven van Bont leek te scoren, greep Fokkema prima in.

 

"We hadden het helemaal in handen, maar scoorde niet, en toe maakten zij er plotseling wel twee", verklaarde Volendam-trainer Berry Smit de op dat moment niet logische achterstand van zijn ploeg. Beide treffers kwamen zoals gezegd op naam van Pieters. De eerste makte hij van dichtbij uit een voorzet van de op rechts vrijgespeelde Lorenzo Rijmers. Bij de tweede kwam hij na een aanval over links als winnaar uit een grond gevecht met Volendam keeper Ian Jonk.

 

Tien minuten na de rust had Water de spanning terug moeten brengen. Hij werd aangespeeld door Bont, ging soepel om Sjors Goes heen, maar schoot vervolgens in vrije positie naast. Volendam bleef de aanval zoeken en daardoor kreeg Beemster ruimte. Dat gaf Pieters na voorbereiding van Schouten en Julian Schaap de gelegenheid zijn derde van de middag te maken, maar hij schoot tegen de uitlopende Jonk aan. Na een corner van Rijmers leek Sjors Goes de bevrijdende 3-0 te scoren, maar zijn kopbal van dichtbij was te hoog gericht.

 

Schuld

De bezoekers bleven zoeken naar de aansluitingstreffer, maar die viel niet, en dat was de schuld van Beemster-sluitpost Fokkema. Met een verre schuiver van Kees Visscher had hij geen moeite, maar de volgende inzet van dezelfde Visscher lekker onhoudbaar. Op miraculeuze wijze ranselde de geroutineerde doelman het schot echter uit de bovenhoek.

 

Na een dieptepass van Giancarlo Trovato leek Pieters in de slotfase dan toch op weg naar zijn derde succes, maar hij verloos het duel met de buiten zijn strafschopgebied opgedoken Jonk.

"Verdiend gewonnen; valt niets op af te dingen", vond Beemster trainer Klaas Lambers. "In de tweede helft hebben we zelf nog een paar mogelijkheden gekregen", voegde de winnende coach eraan toe.

 

Pech

Smit was niet ontevreden over het spel van zijn ploeg, wel over de afronding. "Vlak voor de rust hadden we tegen moeten scoren en later hadden we pech met die geweldige redding van hun kepper", verwees hij naar de kans van Water en de save van Fokkema op de inzet van Visscher.

 

terug   »