17 maart 2019

Update Soccer Exchange 2019

Dag 2, 3 & 4 | Soccer Exchange 2019

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2
Vandaag was het voor iedereen vroeg op.
Onze eigen jongens moesten gewoon naar school.
Onze gasten uit Tennessee zijn met z’n allen naar Amsterdam geweest.
Allereerst met 40 man op de bus naar Amsterdam Centraal en toen met z’n allen met de metro naar de Johan Cruijff Arena. Een indrukwekkende rondleiding met alle belangrijke hoogtepunten van onze hoofdstedelijke voetbalclub. De AJAX kleedkamer, het museum en uiteraard even de grasmat aanraken.
Na een bezoek aan de AJAX fanshop zijn ze naar het centrum van Amsterdam gereden. Na een broodje met een drankje was het tijd voor de rondvaart over de grachten.
Uiteindelijk was het tijd voor onze eerste gezamenlijke avondtraining. Best wel een behoorlijke groep van 35 jongens. Allen werden getraind door de trainers Pieter Visscher, Kees Visscher, Marco Muhren en Nashville Coach Coy Boazman. Bijzonder om tweetalig training te moeten geven. Verschillende technieken werden uitgeprobeerd en uiteraard ook nog een wedstrijd.
Ondertussen kwam er een beetje jetlag om de hoek kijken, dus na afloop van de training terug naar het Marinapark en de verschillende jongens naar hun gastgezinnen.
Dag 3
Na de gezamenlijke avondtraining op vrijdag was het zaterdag een vrije dag voor onze gasten uit Nashville.
Ons eigen JO14-1 moest om 10 uur uitspelen in Amsterdam bij de nummer 1 van onze eigen poule "SC Buitenveldert". Wie dacht dat de Nashville mensen gewoon wat anders zouden doen, kwam bedrogen uit.... bijna het hele US team was - ondanks de regen - aanwezig om te supporteren. Het werd een spektakel met uiteindelijk een winst voor ons eigen team, 3-5. RKAV JO14-1 is op dit moment dan ook nummer 1. Yes!
Deze winst partij was fantastisch voor onszelf maar dus ook voor ons publiek. Na afloop gingen wij terug naar Volendam en een aantal ging Amsterdam in. 's avonds werden er in de verschillende gastgezinnen nog tot in de late uurtjes geborreld en geplaystationt.
Dag 4
Wie dacht dat deze zondagochtend vakantie is, heeft het goed mis. Om 8.45 u - best wel heel vroeg - was het tijd voor ochtendgym. Op uitnodiging van St. Mauritius werden we welkom geheten door een super enthousiast team van 3 trainers onderleiding van Ben Zwarthoed. De jongens hebben genoten. Allerlei evenwichtsoefeningen gedaan en voetbaloefeningen. Klimmen en klauteren met uiteindelijk voetbalpartijtjes op de mat. De passie en het fanatisme was erg leuk om te zien. Het was een top start van de zondag. Dank aan Ben en St. Mauritius.
Na het douchen gingen we met de hele groep, met dank aan de HV Kras Volendam, met de touringcar naar Alkmaar. In het stadion van AZ werd de wedstrijd AZ - AJAX gespeeld. Hoewel de meerderheid van de groep voor Ajax was won de club van Alkmaar met 1- 0. Dank aan de HV voor het regelen van het vervoer
Een prachtig mooie dag

 

terug   »