03 september 2018

Twee tevreden trainers

Volendammer Jaap Molenaar lijkt de bal te controleren in een duel met Robert Schults van Wherevogels.

 

De bekerwedstrijd tussen de zondagamateurs van Volendam en Wherevogels is geëindigd in een 2-1 overwinning van de gastheren. Een resultaat waar beide trainers mee konden leven. Volendammer Berry Smit omdat zijn ploeg in de slotfase toch nog de winst had gepakt, en Wherevogels-coach Paul Sprengers omdat zijn formatie goed tegenstand had geboden aan een op papier veel sterkere opponent.

 

De competitie blijft belangrijker dan het bekertoernooi. Volendam veroverde vorig seizoen in de derde klasse een periodetitel, maar de deelname aan de nacompetitie leverde geen promotie op. Dat moet dit seizoen dan maar gebeuren, zo mogelijk door de titel te behalen, want via de nacompetitie wordt dat een lastig karwei. Smit: „We proberen elk jaar kampioen te worden. Of het dit seizoen gaat lukken, weet ik niet, ook omdat ik de kracht van de tegenstanders nog niet ken.”

 

Vierdeklasser Wherevogels eindigde de afgelopen zes seizoenen in de onderste regionen, maar handhaafde zich wel steeds, soms pas tegen het einde van de competitie. Als het aan Sprengers ligt, is dat dit seizoen helemaal niet aan de orde. „We willen bovenin meedoen en als we niet te veel blessures en schorsingen krijgen (de selectie is niet heel breed), is dat mogelijk”, denkt hij.

 

Moeizaam

Maar dus eerst drie bekerwedstrijden. Volgens beide technisch verantwoordelijken een mooie gelegenheid om zich op de competitie voor te bereiden. Gistermiddag ging de eerste tussen twee nog niet op volle sterkte aantredende elftallen. Smit noemde zes selectiespelers die nog niet beschikbaar waren („en de anderen hebben amper nog getraind”), en de Purmerenders kenden een moeizame voorbereiding vanwege blessures en omdat twee oefentegenstanders op het laatste moment afbelden.

 

De bezoekers namen echter met fris aanvalsspel direct het initiatief en waren een paar keer dreigend, maar de thuisclub kwam geleidelijk aan beter in de wedstrijd. Aanwinst Jaap Molenaar zag een kopbal na een voorzet van Jim Kok echter gekeerd worden door doelman Davey Cremer en ging niet veel later wat al te makkelijk naar de grond. Wél stond hij aan de basis van de openingsgoal. Op aangeven van Kok kwam hij vrij voor Cremer, die hem onreglementair tegenhield. Danny Koning benutte de strafschop. Nog voor de rust werd het gelijk. Een hoge voorzet van Don Fernhout kwam in de Volendamse doelmond op het hoofd van Mees Zoutberg, die de verre hoek vond.

 

Volendam ging in de tweede helft op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar slaagde daar vooralsnog niet in, mede door goed keeperswerk van Cremer.

 

Luttele minuten voor het einde kwam de verdiende 2-1 alsnog in de boeken. Een lage vrije trap van Kees Visscher leidde tot geflipper in de Purmerendse doelmond, waarna René Kras de bal over de lijn werkte. Vanuit buitenspelpositie volgens grensrechter Michel Coudron, maar scheidsrechter Antoine Hussaarts ging op zijn eigen waarneming af. Tot verbaal ongenoegen van Cremer, die met rood mocht vertrekken. „Hij was de hele wedstrijd al aan het zeuren, en dat was ik nu zat”, aldus de leidsman, die toegaf dat hij eigenlijk ook Daley Kleton na twee zware overtredingen had moeten wegsturen.

 

Bron: Noordhollands Dagblad

 

terug   »