01 maart 2018

Tol Plaatwerk zet zich in voor looptrainer breedte jeugdvoetbal.

Purcy Marte begeleidde al mondiale topatleten als Gregory Sedoc, Nadine Visser en Marlou van Rhijn, maar sinds kort heeft hij als looptrainer de breedteteams van RKAV Volendam onder zijn hoede. Een initiatief van Tol Plaatwerk, dat de komst van de specialist uit Purmerend financieel mogeljik maakt.

 

Franklin Tol, één van de directeuren van Tol Plaatwerk, maakte zich er sterk voor in een gesprek met RKAV Volendam-voorzitter Jan Kwakman (Bami). Ik merkte het verschil tussen hetgeen wat de selectie wordt aangeboden en de breedteteams van de jeugd. Ik hoorde bijvoorbeeld van de aanwezigheid van een looptrainer (martin Kuitert, red.), maar de kinderen van de breedteteams hebben dat ook heel hard nodig, puur om hun motoriek een impuls te geven.

 

Vincent Tol, RKAV-coördinator bij de jeugd Onder 7 en Onder 8 en lid van de sponsorcommissie, onderkent de gedachtengang van zijn dorpsgenooet. In veel verenigingen gaat de meeste aandacht uit naar de selectieteams, maar sommige sponsoren kiezen voor ondersteuning van breedtesport. Langzaam maar zeker vrengen wij alle facaliteiten op hetzelfde niveau voor de breedte- en selectieteams. Daar past ook een looptrainer bij en Franklin heeft zich daar hard voor gemaakt.

 

Purcy Marte, die anderhalf jaar geleden richting en tijdens de Paralympische Spelen van Ria de Janeiro nog samenwerkte met gouden medaillewinnares Marlou van Rhijn (de Blade Babe) geeft tweewekelijks looptraining op maandagavond, aan de groepen Onder 8, Onder9 en Onder 10.

 

Vincent: De trainers maken dan filmpjes, zodat iedereen er die tussenliggende tijd mee aan de slag kan. Franklink Tol is zelf ook trainer van één van de jeugdteams op maandagavond. Het is een spektakel, we zien meteen dat het vruchten afwerpt. De kinderen van deze groep zijn ook nog te vormer.

 

terug   »