11 september 2018

Schiettent op ongewone plek

Stefan Plat tekent voor de 4-1 van Volendam.

 

Hoofdklasse zaterdag’Booster Maxxx’, was zaterdag continu zichtbaar boven de voetbalkantine van RKAV Volendam. Alleen de kermisattractie verraadde de Volendammer kermis, waar de goed voetballende ploeg van coach Sander Middelbeek dat dit jaar niet deed. Maar het doel van tegenstander XerxesDZB had met de 7-1 zege ook wel wat weg van een schiettent.

 

De mobiele telefoons en fototoestellen kunnen na zaterdag nogmaals tevoorschijn gehaald worden in Volendam voor een kiekje van de stand. Waar de plaatselijke RKAV vorige week samen met Ter Leede de koppositie pakte na de 0-3 zege op Capelle, staat het deze week helemaal los van de concurrentie. De oranjehemden zijn de enigen in de hoofdklasse A die in twee speeldagen de maximale score behaalden.

 

Geduldig zocht Volendam in de eerste helft naar een gaatje in de defensie van het stug verdedigende Xerxes. Zonder centrale verdediger Henny Schilder, die te laat was en dus op de bank begon. Nick Tuijp, Stefan Plat en Niels Springer waren al dicht bij de openingstreffer geweest toen Harry Zwarthoed op slag van rust goed vrijliep en een voorzet van Joey Tol binnen kopte.

 

Gelijkmaker

De klok was nog maar vier minuten verder toen de bal in de kluts bij Xerxes-aanvaller Raoul Gangadin kwam, die vanuit de draai de gelijkmaker in het doel van Volendam-keeper Sander Binken joeg.

Ook Volendam scoorde een kleine tien minuten later na een klutsbal. Een vrije trap van Joey Tol belandde via de muur bij Zwarthoed, die op het randje van buitenspel de bal in het dak van het doel joeg. „Mijn tegenstander lag te slapen, dus ik had de bal voor het intikken”, aldus de Volendam-captain.

 

Hierna liep de score snel op. Enkele minuten later draaide Plat mooi weg van zijn directe tegenstander waarna hij met een minstens zo mooie steekpass spits Springer diep stuurde die beheerst afrondde. Weer zo’n tien minuten later stuurde Zwarthoed Plat eropuit die de Rotterdamse keeper Wesley van der Molen omspeelde en de 4-1 maakte.

 

Hattrick

Het slotakkoord was voor uitblinker Zwarthoed zelf, die met een zuivere hattrick de 7-1 eindscore op het bord bracht. „Dit is toch wel de wedstrijd van het jaar”, lachte hij na afloop, doelend op het altijd lastige competitieduel tijdens de kermis. „Het wordt een mooi weekend.”

 

Ook Middelbeek was tevreden. „We hebben van de week besproken dat de kermis vier dagen duurt en dat de spelers daarom op vrijdagavond best een beetje rekening met de wedstrijd konden houden. Natuurlijk zijn er een paar biertjes gedronken, maar daar heb ik geen probleem mee na zo’n wedstrijd.”

 

terug   »