28 oktober 2018

RKAV Volendam VR1 - WBSV VR1 (1-0)

Vier wedstrijden op rij winnen, waarvan de laatste twee zelfs zonder een tegentreffer te incasseren en we momenteel de minst gepasseerde verdediging bezitten. Een droomstart voor het flink verjongde team. Toch gingen niet wij, maar de vrouwenselectie van West Beemster Sport Vereniging aan de leiding met een doelsaldo van +1 in hun voordeel. Op 22 april jl. eindigde het laatste onderlinge treffen in West Beemster in een 1-2 overwinning voor ons... daar tekende we vandaag voor aanvang natuurlijk ook op.

 

Twee weken lang werd er naar deze wedstrijd toegewerkt (beide waren speelronde 5 vrij) en steekt het team in uitstekende vorm. Maar niet alleen de vorm is goed. Ook de sfeer, de opkomst bij trainen, inzet en de motivatie is meer dan prima. En al dat harde trainen moest er nu allemaal uitkomen op deze o zo belangrijke, maar frisse zondagochtend.

 

De herfst had inmiddels toch echt zijn intrede gedaan en was dat wel weer even wennen. De voorheen zonnebadende wissels moesten nu genoegen nemen met een koude stoel in de dug-out.

Een uur later dan normaal, vanwege het ingaan van de wintertijd, werd er gestart met de volgende basis elf: Christy, Eline, Kelly, Nancy, Shelley, Fay, Sharon, Celine, Isa, Lynn en jawel.. terug van weg geweest.. Janine.

In de wissel zaten Kathy, Sanne, Francisca, Stacey en Annemarie.

Nina, Suzan en Frances waren vandaag afwezig of niet inzetbaar en hebben Rose en Michelle helaas hun voetbalschoenen vroegtijdig in de wilgen gehangen.

 

Om half twaalf precies werd er op het hoofdveld afgetrapt en was het direct Volendam dat de aanval zocht. Het spel speelde zich in de beginfase voornamelijk af op de helft van de tegenstander, maar moest een dood spelmoment voor het eerste echte gevaar zorgen. In de 11e minuut kregen we een vrije trap te nemen, nadat de keepster de bal voor de tweede maal in haar handen nam en dit een indirecte vrije trap opleverde. Shelley bracht de bal in beweging en Lynn mocht het schot leveren, maar zag haar inzet via de keepster over gaan. De toegekende corner bracht alsnog bijna de 1-0 op, maar werd de doelpoging van Fay van de lijn gehaald.

 

Na een kwartier kroop de tegenstander meer uit hun schulp en zochten vaker de aanval op. Dit leverde echt amper gevaar op en hield Christy met gemak haar doel schoon.

 

We leken de rust in te gaan met de brilstand op het scorebord, maar zou dat niet gebeuren. In de 43e minuut werd een aanval van WBSV onderschept, wat leidde tot een counter. Lynn werd aangespeeld en controleerde de bal uitstekend, speelde de bal op Fay die op haar beurt Isa lanceerde met een schitterende op maat gegeven steekpass. Isa kwam 1op1 met de keepster, bleef het overzicht houden en schoot koelbloedig raak: 1-0. Wat een moment om de score te openen en met name op de manier waarop. Klasse.

 

In de 2e helft toch een ander spelbeeld. Te slap voetbal van onze kant en een wat harder spel van de gasten, die nu wel meer risico moesten nemen, zorgde voor niet al te veel spektakel, maar wel voor veel irritatie. Veel overtredingen en dode spelmomenten deden het spel niet goed, maar stonden wij nog wel steeds aan de goede kant van de score. Toch was het wachten op de misschien wel terechte gelijkmaker dat wij zelf op ons af riepen door te veel achteruit te spelen.

 

In de 82e minuut kwamen we met de schrik vrij toen tijdens een snelle aanval de geheel vrij gelaten linksbuiten alle tijd had om aan te leggen voor de gelijkmaker, maar zij voor een schot in één keer koos en de bal totaal verkeerd raakte. In de blessuretijd werd het weer even spannend toen de koploper nog een vrije trap kreeg. De bal werd van ver ineens op doel geschoten, maar gelost werd door Christy. Een WBSV speelster schoot de rebound alsnog binnen en werd het feest al gevierd door alles en iedereen dat voor WBSV was, maar stond de doelpuntenmaker op het moment van spelen buitenspel.

 

Er heerste enige twijfel, maar toonde de beelden (zo bleek achteraf) van voetbal tv dat de scheidsrechter gelijk had en de treffer terecht afgekeurd was. Dankzij deze minimale overwinning gaan we alleen aan de leiding, maar van echte feestvreugde konden we na afloop niet spreken. Toch... als je een mindere wedstrijd, of beter gezegd een mindere tweede helft, toch winnend weet af te sluiten, dan ben je gewoon prima bezig en gaan we komende week weer snel trainen voor de wedstrijd van volgende week. Dan gaan we op bezoek in Heemskerk bij ADO’20.

 

Wissels: 46’ Annemarie (Eline), 61’ Kathy (Shelley), 68’ Stacey (Isa), 75’ Sanne (Lynn)

Scoreverloop: 43’ Isa Mossel (Fay Malenstein)

 

Bron: Edwin Stuivenberg

 

terug   »