18 december 2018

Onverwachte uitglijder Zaterdag 1

Teleurstelling en berusting bij Volendam-trainer Sander Middelbeek

 

Op valreep tweede nederlaag van 2018 voor zaterdag 1

 

Volendam heeft het fantastische jaar met een onverwachte uitglijder bij middenmoter Rijnvogels afgesloten. Ondanks de 3-2 nederlaag behoudt de ploeg van trainer Sander Middelbeek een comfortabele voorsprong van zeven punten op Ter Leede.

,,We hebben in 2018 twee keer verloren. Dat neemt niet weg dat ik hier wel ziek van ben. Maar Rijnvogels verdiende het meer dan wij”, moest Middelbeek eerlijk bekennen.

 

Het fysiek sterke Rijnvogels greep Volendam direct bij de keel, al hadden de bezoekers na twee minuten misschien wel een strafschop moeten krijgen. Middelbeek: ,,De scheidsrechter zei later dat het volgens de spelregels een penalty was, maar dat hij anders besloot.”

 

Controle

Rijnvogels kwam verdiend op 1-0, waarna Volendam langzaam de controle over de wedstrijd kreeg. Eric Veerman schoot zijn ploeg naar 1-1. Toch bleef het spel van Volendam ietwat onder de maat. ,,We hadden te laat door wat er gevraagd was. Wij konden nauwelijks kansen creëren en het zat ook wat tegen”, vond Middelbeek.

 

Na rust straften de Katwijkers een verdedigingsfout bij Volendam resoluut af: 2-1. ,,Daar traden we niet kordaat op”, aldus Middelbeek, die zag dat zijn ploeg voortdurend het initiatief nam en Rijnvogels steeds verder terug duwde. Hij bracht Nick Tuijp in, nam meer risico, maar zijn ploeg kon geen bres slaan in de Katwijkse verdediging. Aan de andere kant loerde de thuisploeg met het inbrengen van de snelle invaller Roy van Leeuwen op de counter en daarmee was het wel succesvol: 3-1.

 

Harry Zwarthoed zorgde voor het slotakkoord: 3-2. ,,Ik had niet gedacht dat we in december op deze positie zouden staan. In 2019 gaan we op jacht naar de echte prijzen”, benadrukte Middelbeek, die met het bestuur van Volendam in een vergevorderd stadium is over de verlenging van zijn contract.

 

Bron: Noordhollands Dagblad

 

terug   »