31 augustus 2018

Oefenwedstrijden plannen

Beste trainers en coaches,

 

Er bereiken mij berichten dat er oefenwedstrijden met tegenstanders van buiten Volendam worden gespeeld waar de organisatie van RKAV Volendam niks vanaf weet.

Deze week was er een oefenwedstrijd die niet was aangemeld met een tegenstander van buiten Volendam.

De ouders gingen in de kantine zitten die toevallig nog open was want Klaas Leeflang wilde al afsluiten. Omdat het ging regenen bleven de ouders langer in de kantine zitten en wilde Klaas zijn bezoekers niet wegsturen.

Alleen miste Klaas daardoor wel een voor hem zeer belangrijke afspraak. En als Klaas het wel had geweten had hij vervanging kunnen regelen of tijdig gesloten kunnen zijn.

Dus nu had de organisatie er last van omdat het niet bekend was.

Dus is er nu de oproep om elke oefenwedstrijd met tegenstanders van buiten Volendam ook aan te melden bij de wedstrijdsecretaris Alex Koopmans van RKAV Volendam.

Al is het tijdens de eigen trainingstijd op de eigen trainingsruimte als er een ploeg komt van buiten Volendam deze aan te melden.

 

rkav.wedstrijdsecretaris@gmail.com  (de email wordt regelmatig gelezen en beantwoord.)

 

Er wordt dan een kleedkamer aangewezen voor de tegenstander omdat anders alle andere kleedkamers worden gebruikt door de trainende ploegen.

De oefenwedstrijd wordt dan ook doorgegeven op de website in het wedstrijdprogramma dat deze wedstrijd staat ingepland en de kantine is op de hoogte van de wedstrijd en kan dan zelf inschatten om wel of niet geopend te zijn tijdens een wedstrijd.

De trainer kan dan ook op de website controleren of zijn wedstrijd is aangemeld. Ook aangemelde oefenwedstrijden worden in sportlink gezet zodat de KNVB ook daar vanaf weet.

En de kantinebeheerder Klaas Leeflang weet dan ook dat er bezoekende ouders kunnen komen die dan mogelijk een kopje koffie kunnen kopen.

 

Bij het niet aanmelden van wedstrijden met tegenstanders van buiten Volendam zal de wedstrijd in het vervolg illegaal zijn.

De bezoekende ploeg kan dan toegang tot kleedkamers en velden worden ontzegt en een oefenwedstrijd kan dan worden gestaakt mocht deze al begonnen zijn en anders ter plekke worden afgelast.

Dat is dan vooral vervelend voor de uitnodigende trainer en de bezoekende ploeg van buiten Volendam omdat zij dan voor niks zijn gekomen.

We gaan ook niet zonder toestemming van een andere trainer oefenwedstrijden op zijn trainingsruimte inplannen en een kleedkamer van een trainende ploeg laten bezetten zonder dat iemand er vanaf weet.

 

Dus een oefenwedstrijd met een tegenstander van buiten Volendam moet vooraf worden aangegeven.

Als dat ten koste gaat van trainingsruimte van een andere ploeg zal trainer in goed overleg moeten plegen met de andere trainer en tot een overeenstemming moeten komen om gebruik te mogen maken van iemand anders zijn trainingsruimte. Dit gaat de wedstrijdsecretaris niet opleggen aan trainende ploegen voor oefenwedstrijden. Dat geldt voor selectie- en niet-selectieploegen.

 

Ingelaste KNVB-wedstrijden doordeweeks zijn een uitzondering op de regel. Hoewel de wedstrijdsecretaris deze zoveel mogelijk probeert te vermijden op trainingstijden en trainingsruimte zijn de deze ingepland door KNVB en krijgen dan voorrang op trainingen. Trainers zullen dan ook vooraf worden ingelicht en eventueel met anderen trainingsruimte moeten delen. Ook de andere trainers zullen dan vooraf worden ingelicht met de mededeling dat er nog een extra ploeg op de trainingsruimte kan aantreden.

 

terug   »