11 mei 2018

O11-1 eerste 1ste plaats toernooi SC Victoria’04

RKAV Volendam O11-1 eerste op het toernooi bij SC Victoria’04.

 

Op Hemelvaartsdag moesten de jongens  naar Vlaardingen voor een toernooi bij SC Victoria’04. De eerste wedstrijd moesten de jongens het opnemen tegen Altius.

Zij begonnen wat moeizaam aan deze wedstrijd waardoor zij al snel tegen een 1-0 achterstand aan keken. Aangezien een wedstrijd maar 15 minuten duurde, moest RKAV Volendam snel iets terugdoen. Zij creëerden wel wat kansjes, maar deze gingen er niet in. Uiteindelijk werd via een benutte penalty nog wel een 1-1 gelijkspel afgedwongen.

 

Bij de tweede wedstrijd was AFC de tegenstander. Deze tegenstander hebben de jongens ook in de competitie. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, maar door een fantastisch doelpunt van AFC ging AFC er met de punten vandoor. Eindstand 0-1. De derde en laatste wedstrijd uit de poule was SC Victoria’04 de tegenstander. Bij deze wedstrijd was RKAV Volendam beter dan de tegenstander en deze wedstrijd werd dan ook met 2-0 gewonnen. Hierdoor eindigden de jongens van RKAV Volendam als tweede in de poule.

 

Na deze poulewedstrijden moesten de jongens wederom drie wedstrijden spelen in één van de twee winnaarspoules. Alleen de nummers 1 zouden de finale mogen spelen. De eerste tegenstander was BFC. Deze wedstrijd eindigde na enkele grote kansen van RKAV Volendam in een gelijkspel, 0-0.

 

De tweede wedstrijd moesten de jongens het opnemen tegen Quick Boys. Onder 11-1 ging voortvarend van start en stond al snel met 1-0 voor. De 2-0 volgde al snel en Quick Boys kon hier niets meer tegenin brengen. Eindstand 2-0. De laatste wedstrijd was tegen V.V. Maarssen. De jongens begonnen heel sterk aan deze wedstrijd. Mooie duels en goed samenspel van de jongens zorgden ervoor dat zij deze wedstrijd met 4-0 wonnen. RKAV Volendam eindigde in deze poule op doelsaldo als eerste. Hierdoor mochten zij het in de finale opnemen tegen FC Utrecht.

 

In de finale konden de jongens van RKAV Volendam goed weerstand bieden tegen FC Utrecht. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Penalty’s moesten in een ware thriller de beslissing geven. FC Utrecht benutte de eerste penalty en RKAV Volendam ook. De tweede penalty werd door beide ploegen niet benut (deze werden heel goed gestopt door de keepers). De derde penalty van FC Utrecht werd gestopt door de keeper van RKAV Volendam, Ron Buijs.

 

Het allesbeslissende moment was daar. Als RKAV Volendam de laatste penalty benutte dan waren zij de winnaars van het toernooi. De penalty werd zeer koelbloedig benut door Rick Schilder en de jongens van onder 11-1 RKAV Volendam, onder leiding van trainer Cees Keizer, werden de zeer terechte winnaars van het toernooi.

 

Ron Buijs, Rik Plat, Daan Joor, Frenck de Vries, Rick Schilder, Mark Schilder, Sven Kwakman, Julian Kras, Milan Mooijer, Sem Tol, Dean van Rijn en Cees Keizer van harte gefeliciteerd met deze overwinning. Wij als ouders hebben genoten en een prachtige dag gehad. 


Geschreven door: Monique Joor

 

terug   »