14 april 2017

Mick Kraanverhuur werkt in clubkleuren

Het sponsorbord van Mick Kraanverhuur op het complex van RKAV Volendam is terug van weggeweest. Onder het toeziend oog van voorzitter Jan Kwakman ondertekenden de gebroeders Martin en Rene Tol, beide mede-eigenaar van het bedrijf, een driejarig sponsorcontract.

 

Geschreven door Mitchell Burger

 

Voor Martin is het naar eigen zeggen een logische stap om de voetbalvereniging met zijn bedrijf te sponsoren. De 31-jarige Volendammer heeft een rijk verleden als voetballer. Zo heeft hij de jeugdafdeling van FC Volendam doorlopen, kwam hij uit voor het Hoornse Hollandia en droeg hij een aantal jaren de kleuren van het eerste zaterdagelftal van RKAV Volendam. In dezelfde periode speelde Martin in het hoogste elftal van zaalvoetbalvereniging ZVV Volendam. Tegenwoordig is de aanvallende middenvelder nog wekelijks belangrijk in het eerste zondagelftal van trainer Berry Smit.

 

,,Als bedrijf ga je natuurlijk de vereniging sponsoren waar je zelf ook vaak komt’’, vertelt Martin. ,,Ik loop hier al 26 jaar bijna dag en nacht rond, terwijl mijn ‘smurfje’ hier over een tijdje ook gaat voetballen.’’ Het toont aan dat zijn familie veel met voetbal heeft. ,,Mijn broer Rene heeft hier jaren gespeeld, terwijl mijn vader ook veel met voetbal bezig is.’’

 

Clubkleuren
De oranje kranen van Mick Kraanverhuur zijn steeds vaker een opvallende verschijning op bouwplaatsen in Volendam en omstreken. Martin: ,,Door de economische crisis ging het een tijdje wat minder met ons bedrijf, maar nu zijn we weer aan het groeien. We hebben op dit moment tien kranen en krijgen er binnenkort zelfs nog twee bij. Die zijn natuurlijk ook weer in de kleuren van de club.’’

 

De Volendammer hoopt nog lang belangrijk te kunnen zijn voor de vereniging, zowel op als naast het veld. ,,Ik ben van plan om jeugdtrainer te worden, nadat ik zelf ben gestopt met voetballen. Ook als bedrijf gaan we waarschijnlijk nog iets jeugd gerelateerd doen. Dan worden we bijvoorbeeld shirtsponsor van het aanstaande team van mijn zoontje. Maar dat is allemaal voor de toekomst. Voor nu zijn we blij dat we de club kunnen helpen met sponsoren’’, besluit Martin.

 

terug   »