04 juni 2018

Meiden van MO15-1 ongeslagen kampioen!!!!

De meiden van MO15-1 zijn woensdag 30 mei verdiend kampioen geworden. Het zat er aan te komen, maar het werd toch nog onverwacht spannend.

 

Na de winterstop waren alle meiden weer fit. De langdurig geblesseerde meiden waren weer terug en het begon bij de MO15-1 echt goed te draaien. De trainingen werden serieuzer opgepakt (niet alle trainingen, maar wel veel….) en per week zagen we in de wedstrijden dat het voetbal beter en beter werd.  De eerste wedstrijd na de winterstop begon nog met een valse start: een snel tegendoelpunt leidde ertoe dat MO15-1 60 minuten op de helft van de tegenstander speelde met 80% balbezit, maar de meer dan verdiende goal werd pas in de laatste minuten gemaakt. 1 – 1. De wedstrijd daarna tegen Grasshoppers was er een van hoog niveau; achteraf terecht want het was tegen een directe kampioensconcurrent. In de eerste helft viel een prachtige 1 – 0, maar daarna kansen over en weer waarbij onze verdediging en keepster in de wedstrijd groeiden tot grote hoogte. Met hangen en wurgen bleef het 1 – 0; het begin van een mooie reeks.

 

5 wedstrijden op rij werden gewonnen met soms grote cijfers en met steeds beter voetbal. Combinaties op het middenveld, 1 – 2’tjes, schitterende passjes tussendoor, razendsnelle aanvallen, een ijzersterke verdediging, een keepster van grote klasse en steeds meer complimenten van het publiek. MO15-1 stond bovenaan en tegenstanders keken tegen ons op. Op 9 mei een inhaalwedstrijd op woensdag tegen Berkhout. Bij aankomst moesten sommige, opvallend grote meiden van Berkhout, zich voorstellen aan de rest van het team. De lokale  scheids had er geen boodschap aan. Binnen 1 minuut stond MO15-1 met 1 – 0 voor door een prachtige goal. De toon was gezet maar de tweede goal wilde, ondanks een enorm overwicht, niet vallen. Dan gaan voetbalwetten gelden: 3 minuten voor tijd werd het gelijk: 1 - 1. Een teleurstelling en de concurrentie zag weer kansen.

 

Gelukkig raakten de meiden niet in paniek. De wedstrijd daarna was in een zinderende hitte de mooiste van het seizoen; bij Westfrisia werd het 2 – 6 met fantastisch voetbal van alle meiden. Wat een wedstrijd!

 

Na de 0 – 4 tegen Always naderde de absolute finale van 30 mei. Onze laatste, uitgestelde wedstrijd was tegen een mede kampioenskandidaat. Tegenstander Blokkers had weliswaar veel minder wedstrijden gespeeld, maar had nog maar 1 keer gelijk gespeeld en wij 2 keer. Blokkers had ook alle inhaalwedstrijden al ingepland, dus we wisten wat ze wilden! Blokkers kwam wel met het eigen elftal, dus het werd een eerlijke, heerlijke wedstrijd. Onder benauwde omstandigheden begon het redelijk gelijk op; beetje aftasten en kijken wie wat doet. In de verdediging was Blokkers niet sterk. 1 dame roste alle ballen letterlijk over de tribune van veld 1, dus van enige opbouw van de kant van Blokkers was geen sprake. Onze meiden bleven rustig en verzorgt voetballen. Halverwege de eerste helft een corner van rechts. De bal draaide mooi voor en wat het hele seizoen nog niet was gelukt, lukte nu: een schitterende kopbal in de verre hoek. Het publiek en de coaches gingen uit hun dak! Vervolgens werd duidelijk dat de wedstrijd tussen 2 titelkandidaten ging; het spel golfde op en neer. Niet altijd even goed, maar razend spannend. Na nog een bal op de paal van onze meiden persten de Blokkers er een slotoffensief uit. Onze keepster werd danig op de proef gesteld, maar bij elke bal groeide ze verder in de wedstrijd. Alle meiden waren kapot, maar gaven geen krimp. Laatste minuut nog een klasse redding van de keepster en de scheidsrechter floot voor het einde. Een prachtige ontlading volgde! De meiden vlogen elkaar om de nek en de coaches stonden te trillen op het veld. Geweldig!

 

Tijdens de wedstrijd was het droog gebleven, maar de overwinningsfoto moest in striemende regen genomen worden. Niemand vond het een probleem. Na afloop een heerlijke verrassing in de kantine (dank aan bestuur en de dames van de kantine) en het werd een verdiende afsluiting van een seizoen waarin alle meiden ontzettend zijn gegroeid in het voetbal.

 

MO15-1 heeft een prachtige 2e helft van het seizoen beleefd en dat hebben ze aan zichzelf te danken. Het plezier spatte van de meiden af in alle wedstrijden. Enthousiast, voor elkaar door het vuur gaan, complimenten naar elkaar geven en niet aldoor kritiek leveren, ook niet wanneer het even tegen zit.

 

Volgend jaar zijn we 2e - jaars MO15-1 en we gaan nog beter worden.

 

Complimenten aan alle meiden voor een top seizoen en aan alle ouders die hebben meegeleefd, meegereden en in spanning hebben gezeten tijdens alle wedstrijden.

 

terug   »