08 oktober 2018

Kopbal Jaap Molenaar genoeg voor zege

Na de afstraffing van vorige week bij Vitesse’22 heeft Volendam zich gisteren prima hersteld. Door een 1-0 overwinning bracht de ploeg van trainer Berry Smit Alkmaarsche Boys het eerste puntenverlies toe.

 

Smit had een hartstikke leuke wedstrijd gezien. ,,Alkmaarsche Boys heeft ook een goed voetballende ploeg met veel technisch goed onderlegde jongens. Van beide kanten was het dan ook genieten van mooie combinaties en technische hoogstandjes.” Tot veel kansen leidde dat echter niet, want zowel Volendam als Alkmaarsche Boys kreeg er slechts twee in het duel. ,,Het was een wedstrijd die zich vooral tussen de strafschopgebieden afspeelde. Je kunt dan ook wel stellen dat wij de gelukkigste van de twee ploegen waren.”

 

Het doelpunt van Volendam viel na een half uur. Een voorzet van Kees Visscher werd door Jaap Molenaar achter doelman Jesse Bellekom van Alkmaarsche Boys gekopt. En dat is best bijzonder, want Molenaar staat nou niet echt bekend als goede kopper.

 

,,Door onze goede omschakeling zijn we daarna eigenlijk niet echt meer in de problemen geweest, al zag je onze krachten naarmate de tweede helft vorderde wel wegvloeien. Maar daar had Alkmaarsche Boys ook last van. Zij misten wel een aantal belangrijke spelers maar dat ging voor ons ook op. Al met al met ik zeer tevreden”.

 

Bron: Noordhollands Dagblad

 

terug   »