24 september 2018

Jonk sleept Zondag1 erdoorheen

Volendam is de competitie goed begonnen met een zege. Op het eigen sportpark versloeg de ploeg van trainer Berry Smit Vrone met 3-1.

 

,,Vrone deed zeker niet voor ons onder en als je dan wint voelt dat goed, vertelde Berry Smit, trainer van Volendam. Zijn elftal kwam na twintig minuten op voorsprong dankzij Kees Visser die een voorzet van de uit de jeugd overgekomen Jim Kok in het doel van Vrone schoot. De gasten uit Sint Pancras kwamen op gelijke hoogte via een terecht toegekende strafschop. Daarna werd Ian Jonk niet meer gepasseerd. ,,Onze doelman groeide uit tot de onbetwiste man van de wedstrijd. Nog voor de rust maakte Marcel Koning onze tweede treffer na een prachtige bal over de verdediging van Vrone, al werden we daarbij wel geholpen door miscommunicatie in hun defensie.’’ Nog voor de rust stond de eindstand al op het bord via Danny Koning die een schot van Kees Visser op de juiste manier van richting veranderde.

 

In de tweede helft was het een open strijd en kreeg Vrone diverse goede kansen op de aansluitingstreffer maar het ontbrak die ploeg aan scherpte voor het doel. Smit: ,,En als een poging gevaarlijk was, stond Ian Jonk zijn mannetje. Hij heeft ons er echt doorheen gesleept vandaag. Dat gecombineerd met onze effectiviteit bleek goed genoeg voor de drie punten. Een heerlijke start van de competitie.”

 

Bron: Noordhollands Dagblad

 

terug   »