28 september 2018

Jeugvoetbal trainer coach opleiding van start

Dinsdag was het zover. De JVTC cursus is gestart.

 

Gisteren is er  o.l.v. RKAV  Hoofd opleiding Jaap Schilder en onder begeleiding van de KNVB ondersteuner Aart Korenhoff afgetrapt.


Maar liefst 20 jeugdtrainers zijn aanwezig om tijdens de 4 praktijkbijeenkomsten aan elkaar inzichtelijk te maken welke rol de JVTC'er heeft bij het begeleiden van een team, de training en de wedstrijd.

 

De eerste bijeenkomst wordt een wedstrijd 6 tegen 6 geobserveerd. Ze willen allemaal winnen! Daar gaat het om! Wat is aanvallen? Wat doet het team? Welke vaardigheden passen hierbij? Wat doen de spelers met en zonder bal? Wat is afpakken ? Wat doet de spelers het dichtst bij de bal ? Wat doet het team? Welke vaardigheden horen hierbij? Van aanvallen naar verdedigen en andersom: De omschakeling. We observeren  dat dit circa 22 keer gebeurt in 4 minuten. Hoe train ik dit belangrijke deel van de voetbalsport?

 

We zullen proberen om de jeugdsporters op een duidelijk en eenvoudige manier de verschillende onderdelen van voetbal aan te leren. We gaan proberen om de juiste taal te gebruiken zodat spelers en de trainer elkaar begrijpen. We gaan proberen een goede inschatting te maken van wat ik van een jeugdspeler mag verwachten. We hebben elkaar een aantal doelen gesteld.

 

Heerlijk om zo met jeugdvoetbal bezig te kunnen zijn.

 

terug   »