04 november 2018

DUUR PUNTENVERLIES VOOR VROUWEN 1

04.11.2018: Speelronde 7 - 3e Klasse A

ADO’20 VR1 - RKAV Volendam VR1 (1-0)


Voor het eerst dit seizoen startte we als koploper van 3e klasse A aan onze wedstrijd. Met de volle 100 procent score uit vijf wedstrijden zat het wel goed met het zelfvertrouwen en mochten we ook nog eens op bezoek bij de nummer voorlaatst: ADO’20 VR1. De Heemskerkse formatie kent een stroeve start. Afgelopen seizoen werden ze nog met overmacht kampioen in 4e klasse C met een voorsprong van liefst 13 punten (!) op nummer twee Vitesse 22 VR1. In de 3e klasse moeten ze toch echt uit een ander vaatje tappen.


Bij ons dus een heel ander verhaal. Al drie wedstrijden op rij wist keepster Christy haar doel schoon te houden (285 minuten) en stond ADO’20 ook niet echt bekend om hun scorend vermogen dit seizoen. Toch bleef het uitkijken voor de onderschatting, want ook al voeren we momenteel alleen de ranglijst aan, was het getoonde spel de laatste twee wedstrijden ook niet altijd om over naar huis te schrijven. Het kan en moest nog beter vond de vandaag afwezige coach Kees Jonk, wil je echt een serieuze titelkandidaat zijn. ADO’20 leek op papier voor coach Richard van Schip de ideale tegenstander om het gat met directe concurrent WBSV, dat zelf niet in actie kwam vandaag, te vergroten.


Er werd gestart met Christy, Eline, Kelly, Nina, Kathy, Stacey, Sharon, Celine, Isa, Lynn en Janine.

In de wissel zaten Shelley en Fay.

Nancy, Sanne, Francisca, Annemarie, Suzan en Frances waren vandaag afwezig of niet inzetbaar.


Om exact 11 uur werd er op het hoofdveld van Sportpark “de Vlotter” afgetrapt voor de eerste helft. De beginfase was op zijn zachtst gezegd rommelig en met name van onze kant. Elkaar slordig aanspelen waardoor we de bal steeds onnodig kwijt raakte of bij een goede aanname de bal aan niemand kwijt konden was het spelbeeld.

 

De gastvrouwen daarentegen vonden elkaar wel. Het positiespel was prima te noemen, of in ieder geval stukken beter als bij ons, en stichtte ze zelfs voor het eerste gevaar. Wij moesten het voornamelijk hebben op de lange ballen naar voren en Isa die er achteraan gestuurd werd, maar vervolgens weinig steun kreeg en haar acties niet meer dan verspeelde energie waren. In minuut 23 was het ADO dat de aanval opzocht en met een strakke voorzet bijna de linksbuiten vond. De bal leek voor Christy, maar loste de bal. De linksbuiten kreeg zo een herkansing en scoorde, maar stond op moment van spelen buitenspel.

 

Dit werd niet opgemerkt door onze grensrechter, maar was de scheidsrechter alert en keurde het doelpunt af. Hier kwamen we met de schrik vrij, maar lag een halve minuut later de bal alsnog in ons doel. Een schot van 40 meter leek een makkelijke vangbal voor Christy te worden, maar liet de bal door haar handen glippen en stond onnodig de 1-0 op het bord. Alle alarmbellen zouden nu moeten afgaan, maar niets was minder waar. Het getoonde spel bleef matig en werden we pas echt gevaarlijk vanuit de dode spelmomenten. In de 31e minuut mocht Sharon aanleggen voor een vrije trap, vond Stacey bij de tweede paal, maar zag haar inzet net naast gaan.

 

Tien minuten later leek dan toch de gelijkmaker te vallen, maar werd ook deze inzet van Stacey via een scrimmage van de doellijn gehaald. We zochten dus de rust op met een achterstand.


Na rust werd de druk opgevoerd, kwam de tegenstander nog maar zelden op onze helft en was het wachten op de gelijkmaker. Met Shelley en Fay in het veld gekomen voor Stacey en Kathy, werd de jacht geopend. In de 56e minuut  liep Lynn alleen op de keepster af en werd de treffer al bijna genoteerd in het notitieboekje, maar bracht de keepster redding met haar vingertoppen. Meer dan een corner leverde deze actie dus niet op. Wel was het getoonde spel stukken beter als in de voorgaande 45 minuten. Toch werd er teveel nagedacht door bepaalde spelers, bleven daardoor de doelpogingen op één hand te tellen en kon ADO de voorsprong vast houden.

 

Al waren er wel steeds overtredingen voor nodig om onze aanvallen een halt toe te brengen, wat tot veel irritatie leidde. In de 68e minuut volgde een knappe aanval via Fay. Ze stuurde haar tegenstander het bos in en vond Eline op de rand zestien die de bal echter verkeerd raakte. Bij toeval kwam de bal in de voeten van Lynn, maar leek die te schrikken van de onverwachte kans en schoot ruim naast.

 

Ondanks het harde werken keken we nog steeds die minimale achterstand aan. Met twee fitte spelers op de bank en een aantal spelers die echt aan vervanging toe waren, bleef het elftal staan zoals ze stonden. Aanvallers Isa, Shelley, Fay en de niet altijd even gelukkige Nina werkte keihard, maar vonden de vandaag onzichtbare Lynn nimmer. Toch was ze dicht bij de gelijkmaker. Vanuit het niets schoot ze zes minuten voor tijd op de paal en mikte Fay twee minuten later na een knappe actie ook net naast. Met veel geklaag en gemopper werkte we onszelf behoorlijk tegen en alle vrije trappen die we kregen werden terecht veranderd in een vrije trap tegen.

 

Voetballen tegen ADO was vandaag al lastig zat, maar voetbalde we vooral tegen onszelf. Dat waren voor vandaag teveel tegenstanders en liepen we tegen onze eerste nederlaag aan. ADO’20 deed hun naam vandaag dus eer aan: Aanhouden Doet Overwinnen. Volgende week is er geen competitie, maar is er duidelijk werk aan de winkel voor de staf.


Wissels: 46’ Shelley (Stacey), 46’ Fay (Kathy)


Scoreverloop:  24’ 1-0


Edwin Stuivenberg

 

terug   »