22 oktober 2018

Drie keer trainen lonend

Volendammer Harry Zwarthoed schreeuwt zijn frustratie eruit na een gemiste kans.

 

Voor Volendam-trainer Sander Middelbeek was de wedstrijd tegen Swift een tweestrijd met zijn leermeester Bart Logchies én zijn broer Martijn, die keeperstrainer is bij de Amsterdammers. De 3-1 overwinning moet de Oosthuizenaar dan ook een goed gevoel hebben gegeven.

 

Al was het maar omdat Volendam na rust het duel volledig had doen kantelen, nadat op de 0-1 voorsprong van Swift halverwege niets viel af te dingen. Middelbeek: ,,Wij trainen drie keer in de week, hebben meer inhoud dan Swift. Dat zag je vorige week ook al tegen Ter Leede.”

 

En zo kon hij - samen met zijn broer Martijn - een dag later met een gerust hart de tuin van zijn neefje opknappen. Hij kende sowieso een geslaagd weekeinde, want koploper Spijkenisse verloor kansloos van ’s-Gravenzande. Die laatste club deelt nu de kop met Volendam, dat echter een beter doelsaldo heeft.

 

Uitblinkend

Een belangrijke rol was zaterdag weggelegd voor invaller Stefan Plat, die twee wedstrijden had gemist vanwege een blessure. Bij een 1-1 stand bediende hij op het juiste moment de inschuivende Eric Veerman. De uitblinkende centrale verdediger speelde zichzelf knap vrij en schoot met zijn mindere rechterbeen mooi raak. In de slotfase maakte Plat met een lob - na een fraaie pass de ook sterk spelende Joey Tol - aan alle onzekerheid een eind: 3-1. ,,Het kon niet beter”, aldus Plat. ,,Voor rust was er weinig beleving en we zetten geen druk op de bal. Na rust kregen we meer ruimte en konden we mede profiteren van hun trage verdedigers.”

 

In de eerste helft zat het ervaren en solide Swift er kort op en met het gevarieerde positiespel had Volendam de nodige moeite. ,,Wij waren rust veel te afwachtend en veroverden niets”, vond Middelbeek. Die blij mocht zijn dat de schade niet hoger uitviel dan 0-1: doelman Sander Binken reageerde zwak op een schot van Dennis Dinkgreve. Jesse Dingjan had geen moeite om de bal in de rebound tegen de touwen te werken. Dezelfde Binken redde zijn ploeg op slag van rust door katachtig te reageren op een verraderlijk schot van de Carlos Groen. Toch kreeg ook Volendam kansen via Joey Tol, Eric Veerman en Harry Zwarthoed.

 

Slippertje

Direct na rust kwam de thuisploeg heel goed weg. Max van Wakeren schoot in vrije positie te gehaast naast, Carlos Groen stuitte - na een slippertje van Stan Veerman - op een alert reagerende Binken. Die even later weer een scoringskans van Yilmaz verijdelde.

Vanuit het niets kwam Volendam op 1-1. Uit een voorzet van Joey Tol kopte Iwan Tol raak. Dat doelpunt bezorgde de thuisploeg het nodige vertrouwen. Onder aanvoering van Joey Tol en Erik Veerman werden Swift de duimschroeven aangedraaid. De treffers van Eric Veerman en Plat waren daar een logisch gevolg van. Joey Tol zag nog een inzet van de lijn gehaald worden door Mike Ruijter, een inzet van Plat werd gekeerd door doelman Meendering en Zwarthoed raakte na een schitterende actie de lat. De enige smet op de overwinning was het uitvallen van Stan Veerman met een ogenschijnlijk zware knieblessure.

 

Volendam: Binken; Sonny Tol, Henny Schilder, Stan Veerman (60. Plat), Eric Veerman, Stuyt; Zwarthoed, Iwan Tol (70. Jaap Tol), Joey Tol (87. Haars), Woudenberg; Springer.

Swift: Meendering; Yilmaz, Van Zweeden, Ruijter, Moelee (46. Doeve); Dinkgreve, Dingjan, Sutorius (80. De Graaf); Van Wakeren, Den Hoed, Groen.

 

Bron: Noordhollands Dagblad

 

terug   »