11 mei 2018

Danny Bakker Cup

De eerste Danny Bakker cup is gewonnen door Zeeburgia dat in de finale Volendam versloeg. Ondanks dat de finale met 5-0 werd gewonnen door de Amsterdamse ploeg, was het een gelijkgaande strijd die tot de 1-0 nog alle kanten op kon.

 

Volendam miste een aantal kansen op de 1-1 en moest lijdzaam toezien hoe Zeeburgia uiteindelijk in de laatste minuten wegliep. Na afloop van het toernooi werd duidelijk dat Zeeburgia in deze O8 samenstelling aan een afscheidstournee bezig is. LIefst 5 spelers vertrekken naar Ajax en het restant van het elftal stapt over naar Feyenoord en Fc Utrecht.


Hethaagsamateurvoetbal.nl bedankt Laakkwartier voor de mede - organisatie die van ongekend niveau was. Wat een prachtige dag moest worden werd uiteindelijk een fantastische dag. We kijken uit naar de Lex Schoenmaker cup op 3 juni en de Lex Immers cup op 10 juni.

 

Zaterdag 5 mei was het zover de 1e Danny Bakker cup bij hvv Laakwartier.
Onder fantastische weersomstandigheden was om 9:15 uur de opening op het hoofdveld door Ron Jansen en Danny Bakker. De Grote cup met de oren werd door Danny onder luid applaus mee het veld opgenomen.
Om 9:30 uur begonnen de 1e poule wedstrijden. In alle 4 de poules werd het een groot gevecht wie bij de eerste twee zou eindigen om naar de kwart finales te gaan later op de dag. Heel veel spannende wedstrijden waren er te zien. Tot de laatste speelronde was het spannend en moest er gerekend worden wie er door gingen naar de kwartfinales. 


Wat was een het een strijd en vele talentjes hebben hun kunsten laten zien onder de ogen van vele scouts. Maar het aller belangrijkste van de dag was het plezier dat een ieder had.  Het in grote getale opgekomen publiek (ruim 800 toeschouwers) vermaakte zich prima op de tribunes, op de terrassen en langs de velden en genoot naast het voetbal ook van de zeer goed verzorgde catering langs de velden.


Rond het middaguur konden alle spelers genieten van een Lunch box die aangeboden werd door onze partner HOOGVLIET supermarkt en klaargemaakt door een andere partner, Inn the Stuart.
Nadat de poule wedstrijden waren afgesloten waren de kwartfinalisten bekend en de wedstrijdindelingen van die kwartfinales.
Sparta - WV HEDW
Wooter academy - DHC
Sv Hoofddorp - Zeeburgia
FC Volendam - Voorschoten 79


Voor de Kwart finales begonnen werden alle teams die deze het niet hadden gered om bij de bovenste twee te komen in hun poule, gehuldigd als echte winnaars. Ze kregen allemaal een mooie gouden Danny Bakker medaille om hun nek gehangen. Als trotste kampioenen gingen ze naar huis toe.


In de Kwart finales werd gestreden voor wat men waard was, want de vermoeidheid ging nu ook een grote rol spelen. Alle poule winnaars wonnen ook hun kwart finales.
Sparta - Zeeburgia - Wooter Academy en FC Volendam gingen door naar de halve finales. De spelers in de halve finales zouden uiteindelijk 141 minuten voetbal in de benen hebben zitten.


De 1e halve finale tussen Sparta en Zeeburgia was in het begin een gelijk opgaande strijd, echter  na de 0 - 2 van zeeburgia was de pijp leeg bij Sparta en werd het in rap tempo 0 - 8.
De 2e halve Finale tussen Wooter Academy en FC Volendam werd een ware thriller, de spelertjes gingen tot het uiterste. FC Volendam kwam op 1 - 0 maar in de laatste seconden wist Wooter academy nog gelijk te maken 1 - 1. FC Volendam werd uiteindelijk de winnaar via stafschoppen.


Alle spelers kregen 20 minuten de tijd om zich zelf op te laden voor de laatste wedstrijd. Wooter academy won van Sparta om plek 3 en 4. In de grote finale ging het lang gelijk op Zeeburgia kwam op 1 - 0 door een schitterende goal. Hierna was het Volendam dat het spel dicteerde en grote kansen op de 1-1 miste. Deze pech in de afronding kwam FC Volendam duur te staan want toen de 2-0 viel was de pijp leeg. Het werd uiteindelijk 5-0 voor Zeeburgia. Zeeburgia werd de 1e winnaar van de Danny Bakker cup

 

terug   »