01 april 2019

Bijna opnieuw miraculeus

Daniël Leijen van Vrone haalt uit op het doel van Volendam. Marco Pelk probeert de spits af te stoppen.

 

Bijna presteerde Volendam weer het onmogelijke. Maar tegen Vrone bleef de winnende treffer - in tegenstelling tot vorige week - dit keer uit: 2-2. Daarmee ging de eerste van twee kansen op de periodetitel verloren. René Kras liep balend van het veld. In de slotseconden had hij de winnende treffer op zijn schoen. Maar zijn inzet belandde naast het doel. Direct daarna floot scheidsrechter Smit voor het einde. ,,Ik had geen kracht meer’’, excuseerde de middenvelder zich voor de gemiste kans.

 

Kras had gezien dat Vrone - met name door een sterke eerste helft - het meest aanspraak maakte op de winst. ,,Het is knap dat wij in de tweede helft extra power kunnen opbrengen en na de tegentreffer weer aansluiting konden krijgen.’’Trainer Berry Smit vond een punt het maximaal haalbare voor zijn ploeg. ,,Je ziet dat we zonder Jaap Molenaar en Nick Water geen tanden hebben om te bijten. Ik ben blij met het punt. Ook al hebben we daardoor de periodetitel nog niet binnen. Nog liever ben ik eind mei kampioen.’’

 

Furieus

Vrone opende het duel furieus en was in het eerste kwartier al vijf keer gevaarlijk geweest. Dat de openingstreffer aan de andere kant viel, was dan ook onverdiend en bevatte vooral een flinke dosis geluk voor de bezoekers. René Kras kopte de bal via een hoofd van een verdediger over doelman Joey Zwaan heen.

Het weerhield de thuisploeg er niet van verder te gaan op de ingeslagen weg. Lex de Jong was het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn inzet eindigde op de paal. Die 1-1 viel alsnog voor het rustsignaal. Doelman Ian Jonk verwerkte het schot van De Jong met moeite waarna Daniël Leijen de rebound voor het inschieten had.

Het hoogtepunt van de middag was de treffer van Kevin Oudejans, kort na de pauze. Uit een corner werkte hij de bal achterwaarts achter Jonk.

Volendam zocht de aanval, maar zag aanvoerder Martin Tol en centrale verdediger Marcel Koning met blessures uitvallen. Veel mogelijkheden leverde het offensief niet op. Maar in de 88e minuut kwam Volendam toch op gelijke hoogte. Uit een hoekschop van Danny Koning kopte Kras bij de tweede paal raak.

 

Kansloos

Voor Vrone rest niets anders dan de competitie uitspelen. Zij zijn kansloos om dit seizoen nog een prijs te pakken. ,,Onze pijn zit in het feit dat we voor rust vier grote kansen creeëren en maar één keer scoren’’, legde trainer Wouter Blokdijk de vinger op de zere plek. ,,Terwijl we gewoon met een 3 of 4-1 stand moeten gaan rusten. Dan hadden we deze wedstrijd gewonnen.’’

Iets wat Kras na afloop alleen maar kon beamen. ,,We ’verloren’ enkele weken geleden met 1-1 van DTS, nu ’winnen’ we met 2-2 van Vrone.’’

 

Vrone: Zwaan; Leek, Th. De Jong, Groenenboom, Loos; Heiblom, Oudejans, L. De Jong; Adams (67. Nierop), Konijn, Leijen.

Volendam: Jonk; Mooyer, Bond, M. Koning (65. Pelk), G. Koning; Kras, K. Visscher, Kok (67. Beers), J. Visscher; Tol (58. D. Koning), Steur, Kok.

 

Bron: Noordhollands Dagblad

 

terug   »